Μουσικη

Fête de la Musique Berlin

Όλη η πόλη, μια μουσική

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70617-142231.jpg

Η Γιορτή της Μουσικής είναι εμπνευσμένη από την ιδέα του εν έτει 1982 Γάλλου υπουργού πολιτισμού Jack Lang. Ενώ ξεκίνησε χωρίς τυμπανοκρουσίες και σε λίγα μέρη της Γης, έχει φτάσει να ενώνει τον κόσμο σε 540 πόλεις του πλανήτη… Στο Βερολίνο του 1995, οπότε και άρχισε, η συμμετοχή περιλάμβανε 8 μπάντες και dj's, ενώ το 2013 οι καλλιτέχνες ξεπέρασαν τους 800 και οι θεατές στις διάφορες γωνιές του τις 100.000.

n

Κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου σε ολόκληρη τη γερμανική πρωτεύουσα η μουσική γιορτάζει και χάρη στον κόσμο και τους υποστηρικτές της (25% χρηματοδοτούμενη από το Senate Chancellery-Cultural Affairs) συμπληρώνει φέτος τα 20 χρόνια της. Βασικό μέρος του «Cultural Summer», που δεν είναι τίποτα άλλο από άπειρα φεστιβάλ, συναυλίες, παραστάσεις, καλοκαιρινά θέατρα, μέσα και έξω από την πόλη, έχουν καταστήσει το Βερολίνο βασικό καλοκαιρινό προορισμό.

n

Όλα τα είδη είναι εδώ και παίζουν ζωντανά και παντού και, βέβαια, δωρεάν. Κλασικές ορχήστρες στο Mitte, reggae και hip hop στο Kreuzberg, ατέλειωτα τζαμαρίσματα ετερόκλητων μουσικών, techno στα πάρκα, φολκλόρ στο Neukolln, με το πάρτι να τελειώνει στις 22 το βράδυ! Ζήτωωω!

n

Δείτε εδώ το φετινό πρόγραμμα: fetedelamusique.de αν και υπάρχουν άλλα τόσα ανεπίσημα events.

Δείτε τι έγινε πέρσι στα βίντεο που ακολουθούν 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ