Μουσικη

Η Charlotte de Witte στην Αρχαία Μεσσήνη

Η Νο 1 dj του πλανήτη σετάρει ζωντανά και χωρίς αντίτιμο στο κανάλι της Στέγης

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Η Charlotte de Witte στην Αρχαία Μεσσήνη
© Andreas Simopoulos

Η Charlotte de Witte, η Νο 1 dj του πλανήτη, σε ένα dj set ζωντανά στην Αρχαία Μεσσήνη και χωρίς αντίτιμο στο κανάλι της Στέγης.

Charlotte de Witte ή και καθόλου ύπνος! Η αστρονομική εκτόξευσή της στην κορυφή έγινε μετά από μια μακρά πορεία σε μικρούς χώρους που έμεναν ξάγρυπνοι ως το πρωί. Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος για να χτίσεις όνομα, ήχο και φήμη: ξεκινάς από τα ιδρωμένα μικρά κλαμπάκια κι αφήνεις τον κόσμο να σε στείλει σε ψηλότερη πίστα, αν πιστέψει την αλήθεια σου. Κι αυτή τα κατάφερε μια χαρά.

Ο τίτλος της ανήκει ή και αυτή είναι η τούρμπο θεά που εκθρόνησε τον Carl Cox από τη θέση του βασιλιά της τέκνο και της χάουζ, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του Dj 100. Άθλος αναμφισβήτητος και τιμή μεγάλη. Το τέκνο υψηλής ενέργειας με την έφοδό της σε μεγαλύτερες dance era είχε σαν αποτέλεσμα να καταστήσει το κορίτσι από το Βέλγιο περιζήτητο It girl της ηλεκτρονικής μουσικής. Oh yeah: τέκνο στιβαρό σαν καζανόπροκα, μπασογραμμές αστίλβωτες, ωμές, πρώτη ύλη για κοσμικά όνειρα και χορούς, ηλεκτρονική χειροποίητη μουσική που την έφερε στα εξώφυλλα των Mixmag και DJ Mag, αλλά και στις κορυφαίες θέσεις καταλόγων επιτυχιών. Στα φεστιβάλ του πλανήτη, στα μεγαλύτερα κλαμπ, η παρουσία της στα ντεκ απλώς επιβεβαιώνει την ηγεμονική παρουσία της στον χώρο της νέας τέκνο.

Pretty fly for a girl high, αλλά και αξιοζήλευτες διακρίσεις: βραβείο Best Techno στα DJ Awards του 2019, και μια υψηλής αναγνώρισης τακτική συνεργασία με το BBC Radio 1 αποτελούν τις τιμητικές επιβραβεύσεις και το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της.

Κι άλλο ένα τιπ για την «ξυλοκόπο» Βελγίδα: Το 2015, η Σαρλότ ντε Βιτ ίδρυσε τη ναυαρχίδα της, την KNTXT, που έκτοτε έχει εξελιχθεί από ένα ζωντανό λάιβ περιφερόμενο σόου σε ένα επιλεκτικό label που διοργανώνει ζωντανές εκδηλώσεις, πραγματοποιεί δισκογραφικές κυκλοφορίες και επιμελείται ραδιοφωνικές εκπομπές. Το KNTXT εκπροσωπεί την καθαρότητα, τη δύναμη και την πρόοδο μέσα σε μια πάλλουσα και διαρκώς εξελισσόμενη τέκνο σκηνή.

Αυτό είναι το πλάσμα-φαινόμενο που «νίκησε» τον αήττητο Carl Cox και δεν φοβάται τις προκλήσεις, δεν κοιμάται πολύ και δημιουργεί νέες κορυφές για να κατακτήσει. Ασταμάτητη ενέργεια, ασυμβίβαστα και επιθετικά πιτσαρίσματα, φανατικό κοινό και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο ακόλουθοι στο Instagram.

charlotte_de_witte_-ancient_messene_1ccandreas_simopoulos.jpg
© Andreas Simopoulos

Θέλεις να βιώσεις την εμπειρία; Θέλεις να την ακούσεις και να τη χορέψεις στο σαλόνι σου. Την έχεις ή και... όταν η Charlotte de Witte είπε ναι στην πρόταση του Ιδρύματος Ωνάση να παίξει ζωντανά σε έναν από τους πιο επιβλητικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Αυτή είναι μια άλλη Πέμπτη στην Tuned City
Χωρίς κοινό, ανάμεσα σε πέτρες, χώμα, μάρμαρα και ελληνικό φως, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου η μουσική της θα ηλεκτρίσει με ένα live dj set που θα μεταδοθεί στο YouTube Channel του Ιδρύματος ενώνοντας όλους τους clubbers του κόσμου εκεί που δεν περιμένουν: στην Αρχαία Μεσσήνη. Γιατί η πανδημία μετέφερε το πάρτι από τα φεστιβάλ και τα κλαμπ κατευθείαν μέσα στον υπολογιστή σου! Και παρά την απαγόρευση των live και τη ζωντανή επαφή με το κοινό, η ενέργεια επιμένει στον ρυθμό και το δικό της beat, δημιουργώντας ένα νέο ψηφιακό ταξίδι για τους οπαδούς της. Αυτή η ενέργεια θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα συνδεθεί με τη μυστικιστική ενέργεια ενός ιστορικού τόπου αιώνων και να συνεπάρει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Στέγη πηγαίνει στην Αρχαία Μεσσήνη. To 2018 παρουσίασε για 3 ημέρες το Tuned City μεταμορφώνοντας την αρχαιοελληνική πόλη σε μια τεράστια πλατφόρμα καλλιτεχνικής παραγωγής και παρουσιάσεων, συζητήσεων και διαμεσολάβησης της τέχνης του ήχου και της μουσικής σε δημόσιους χώρους. Tο Tuned City πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Μεσσήνη αναζητώντας την υποδειγματική «ιδεατή πόλη»: την αρχαιοελληνική πόλη. Μέσα από ένα πλήθος site-specific μορφών, ηχητικές εγκαταστάσεις, περιπάτους και διαλέξεις, μέχρι συναυλίες και συμμετοχικά δρώμενα, σε άμεση αλληλοσυσχέτιση με το τοπικό περιβάλλον και σε ζωτική συνδιαλλαγή με τα τοπικά και διεθνή ακροατήρια, το Tuned City δημιούργησε μια νέα εμπειρία, με ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτότυπες προσεγγίσεις στον ρόλο του «ήχου» και της «ακρόασης». Κάθε ημέρα των εκδηλώσεων εστίαζε σε ένα κεντρικό θέμα: Πολιτικές της Ακρόασης, Μέσα και Υλικότητες, Φασματικές Ατμόσφαιρες. Όλα καλά; Έτοιμοι;

Τhis is Charlotte!
Το μεγαλύτερο
αστέρι της τέκνο μουσικής σκηνής στις οθόνες μας. Η Charlotte de Witte διακτινίζεται στην Ελλάδα, για ένα dj set που αλλάζει τα δεδομένα, αλλά και μετεξελίσσει την Tuned City: Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 20:00, ρυθμίστε τα ηχεία σας ή φορέστε ακουστικά, ανοίξτε τις οθόνες σας και μπείτε στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση για να χαθείτε σε ένα ξεσηκωτικό κύμα σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής που θα ξεχυθεί από το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης. Για όσους πιστεύουν στη δύναμη της ηλεκτρονικής μουσικής, στις συναντήσεις του τώρα και του χτες και στις συνεργασίες που παράγουν μια στιγμή που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της μουσικής δημιουργίας διεθνώς. Μέσα από ένα υβριδικό, πρωτοποριακό καλλιτεχνικό event με ειδικό πολιτιστικό βάρος για την Ελλάδα. 

Μέσα από την εμπειρία και τη συνεργασία με το ADD Festival, το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει ξανά την ένταση, αυτή τη φορά στο κέντρο του Σταδίου της Αρχαίας Μεσσήνης παραχωρώντας της όλους τους θρύλους που ζουν ακόμα εδώ. Εκεί που το αρχαίο παραμένει συνεχώς ζωντανό και νέο, έτοιμο να ξυπνήσει συνειδήσεις και φρέσκιες ιδέες για το πώς ζούμε ή πώς θα θέλαμε να ζήσουμε. Άκου, βίωσε, ζήσε: ανάμεσα στην αρχαία Αγορά, τα τείχη της πόλης, τον ναό του Ασκληπιού και την κρήνη Αρσινόη, ο ήχος του σήμερα θα πάρει φωτιά και θα ορίσει από το μηδέν όχι μόνο το πώς ακούμε, αλλά και το πώς βλέπουμε. Σε μια σύγχρονη μουσική εμπειρία που ενώνει ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη από έναν χώρο με 24 αιώνες συνεχούς ιστορίας. Συντονιστείτε στο Onassis Channel στο Youtube. 

ancient_messene_2ccandreas_simopoulos.jpg
© Andreas Simopoulos

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου | 20:00, Δωρεάν, χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.

Δείτε το τρέιλερ: 

Η Charlotte de Witte στην Αρχαία Μεσσήνη

Μια παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση
Βασισμένη σε μια ιδέα του ADDFestival
Συντονισμός Παραγωγής: SixDegreesProductions
Παραγωγή Βίντεο: NedaFilm
Παραγωγός / Ίδρυμα
Ωνάση: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
Παραγωγοί / ADDFestival: Παναγιώτης Πιλαφάς, Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος
Παραγωγός Βίντεο: Αμάντα Λιβανού
Μοντάζ: Νίκος Πάστρας
Σκηνογραφία: Εύα Μανιδάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Γεωργίου
Εκτέλεση Παραγωγής: Αντρέας Παράβας
Τεχνικός Διευθυντής: Λευτέρης Καραμπίλας
Ηχογράφηση/Μείξη ήχου: Γιάννης Γκλιάτης
Υπεύθυνος Παραγωγής / Ίδρυμα Ωνάση: Νικήτας Βασιλάκης
Υπεύθυνος Παραγωγής / ADDFestival: Ορέστης Φασούλας
Κάμερα: Φίλιππος Κόκκαλης, Γιώργος Μανιάτης
Βοηθός Κάμερας: Γιώργος Νικολάκης
DIT: Πέτρος Τσαμπακούρης
Χειριστής Drone: Γιάννης Κουτσούλας
Βοηθός Χειρισμού Drone: Γιάννης Κουκούζης
Ηλεκτρολόγος: Ηρακλής Μητρόπουλος
Φροντιστής: Μάκης Σέμπος
Συντονιστής Παραγωγής / ADDFestival: Αλέξανδρος Ανδριτσόπουλος
Συντονιστής Παραγωγής / NedaFilm: Ισαβέλλα Αλωπούδη
Βοηθός Παραγωγής: Νίκος Τσάκος
Κατασκευή DJBooth: LazaridisScenicStudio
Ατζέντης / ADDFestival: Νίκος
Παλόγος
Εργαστήριο εικόνας: Άγγελος Μάντζιος, Metapost

Το μνημείο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης υπάγεται στην αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Τα δικαιώματα των εικονιζόμενων μνημείων ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ν. 3028/2002). Οι λήψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης έγιναν μετά από άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού-Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.