Μουσικη

Ρένα Μόρφη: «Μέχρι το πρωί» σε ένα πολύχρωμο βιντεοκλίπ

Η χαρισματική ερμηνεύτρια παρουσιάζει στην ATHENS VOICE το πρώτο οπτικό ταξίδι από το άλμπουμ «Σάμπα Τσικίτα»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρένα Μόρφη

Η Ρένα Μόρφη παρουσιάζει το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Μέχρι το πρωί (Mis Sentimientos)» από το άλμπουμ «Σάμπα Τσικίτα» στην ATHENS VOICE.

Γεμάτο ηχοχρώματα, το άλμπουμ «Σάμπα Τσικίτα», το δισκογραφικό βήμα που διαδέχτηκε τη «Σούλη Ανατολή», κυκλοφόρησε το 2020, και η Ρένα Μόρφη μας χάρισε δέκα τραγούδια που ακούγονται, χορεύονται και γεννούν εικόνες. Greek latin ηχογραφήματα, δηλαδή επιρροές από ήχους του κόσμου-όπως τη μουσική παράδοση της μεξικάνικης cumbia, παραπομπές σε τόπους εξωτικούς αλλά και σκέψεις στα ελληνικά. Συνθέσεις κι ερμηνείες που έχουν τη δύναμη να σε πάνε ταξίδια ενώ μπορεί να βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

Με κινηματογραφική εκφραστικότητα και τηλεοπτική άνεση, η Ρένα Μόρφη αποφάσισε να οπτικοποιήσει το τραγούδι «Μέχρι το πρωί (Mis Sentimientos)» που «ανοίγει» το άλμπουμ «Σάμπα Τσικίτα» και για το οποίο συνεργάστηκε με τους Los Ángeles Azules, το φημισμένο πολυμελές σχήμα από το Μεξικό που πειραματίζεται από το 1976 με την cumbia.

Η Ρένα Μόρφη παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στην ATHENS VOICE το πρώτο βιντεοκλίπ από το άλμπουμ «Σάμπα Τσικίτα» και μιλά για τους στίχους, την ιδέα, τη δημιουργία του αλλά και τη συνεργασία της με τους Los Ángeles Azules.

Ρένα Μόρφη

Πού οφείλει την έμπνευσή του το τραγούδι «Μέχρι το πρωί»;
Η αγάπη μου για την cumbia συγκεντρώνεται όλη σε αυτό το τραγούδι. Το «Mis Sentimientos» που είναι και ο πρωτότυπος τίτλος μιλάει για τον πόνο της εγκατάλειψης και την ανάγκη της αγάπης, κάποιος άκαρδος μπορεί έτσι απλά να φύγει και να προχωρήσει στον επόμενο έρωτα χωρίς να νοιαστεί για τα συναισθήματά σου. Η απόδοση που θέλησα να δώσω στα ελληνικά είναι σχεδόν η αντίθετη: «Δεν πρόκειται να ξοδέψω πάνω από ένα βράδυ για να μου αποδείξεις αν αξίζεις και το επόμενο…». Πάνω σε μια τόσο χορευτική και προχωρημένη μελωδία, μπορείς να γυρέψεις την αγάπη, να την απαιτήσεις ή και να την απορρίψεις. Στο χέρι σου είναι και στον ρυθμό…

Πώς καταλήξατε σε αυτό το βιντεοκλίπ;
Με αυτό το βίντεο κλιπ ξεκινάμε, δεν καταλήγουμε! Ήταν μια υπέροχη ιδέα του Νίκου Κούλογλου και της Κατερίνας Κάραλη που αποτυπώθηκε σε ένα εκπληκτικό για μένα αισθητικό αποτέλεσμα και αυτό είναι η αρχή για το οπτικό ταξίδι του δεύτερου δίσκου μου «Σάμπα Τσικίτα».

Τι θα σας μείνει από τη συνεργασία σας με το μεξικάνικο συγκρότημα Los Ángeles Azules;
Ότι όσο τεράστιο όνομα και να είναι στην ήπειρό τους, όσα στάδια δεκάδων χιλιάδων και να γεμίζουν, αν ένας καλλιτέχνης από τη μακρινή Ελλάδα τους βρει στο Spotify και τους προσεγγίσει θα τον αντιμετωπίσουν με περίσσιο ενθουσιασμό και γενναιοδωρία γιατί πολύ απλά η μουσική ενώνει.

Los Ángeles Azules feat Ρένα Μόρφη - Μέχρι Το Πρωί (Mis Sentimientos) | Official Music Video

ΠΡΟΣΦΑΤΑ