Μουσικη

Next Generation: Στέλιος Κερασίδης

«Εύχομαι μια τέτοια δύσκολη χρόνια να μη ξαναέρθει ποτέ για την ανθρωπότητα»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 766
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πιανίστας Στέλιος Κερασίδης

Ο πιανίστας Στέλιος Κερασίδης, γράφει τι θα θυμάται από το 2020 και τι περιμένει από το 2021.

«Φέτος ήταν μια πραγματικά περίεργη χρόνια. Πολύ διαφορετική. Από τη μία μου έλειψαν λίγο οι φίλοι μου, το σχολείο, οι βόλτες, τα παιχνίδια έξω στη φύση και το σινεμά· από την άλλη μου άρεσε που βρήκα χρόνο να μείνω στο σπίτι με την οικογένεια μου και να ασχοληθώ περισσότερο με το πιάνο και τη μουσική μου. Έτσι προέκυψε και το “Βαλς της απομόνωσης” μια δίκη μου σύνθεση που έκανε τον γύρο του κόσμου και έδωσε κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους που υπέφεραν από τη πανδημία και τον εγκλεισμό. Ήταν πολύ τρελό όλο αυτό που συνέβη να μου στέλνουν χιλιάδες μηνύματα από κάθε γωνία της γης και να με καλούν να παίξω πιάνο σε μοναδικά μέρη όπως για παράδειγμα οι μοναδικές Στήλες του Ολύμπιου Διός όπου έδωσα ρεσιτάλ για τη προεδρία του συμβουλίου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εύχομαι πάντως μια τέτοια δύσκολη χρόνια να μη ξαναέρθει ποτέ για την ανθρωπότητα.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο μικρός για να σχεδιάζω το μέλλον. Το μυαλό μου είναι μόνο στο πιάνο. Α και στο παιχνίδι (χαχαχά)! Μελετάω καθημερινά, γράφω δικές μου μελωδίες και από εκεί και πέρα είμαι τυχερός που έχω τους γονείς μου και μια φοβερή εταιρία σαν τη Minos EMI να οργανώσει προσεχτικά κάθε επόμενο βήμα στη μουσική μου πορεία. Σίγουρα πάντως να περιμένετε πολλές ακόμη εκπλήξεις!»

Ο πιανίστας Στέλιος Κερασίδης
© Βαγγέλης Ζαβός

Ο μικρός «μάγος του πιάνου Στέλιος Κερασίδης, με μουσική ωριμότητα που εντυπωσιάζει, συνέθεσε μια ονειρική Χριστουγεννιάτικη μελωδία. Συνοδευόμενος από τον μόλις 18 ετών διακεκριμένο σολίστ του βιολιού Ιωάννη Νίκολη, πρωταγωνιστούν σε ένα βίντεο κλιπ γεμάτο χριστουγεννιάτικες ανατροπές που με τις μαγικές εικόνες του καταφέρνει να ζεστάνει τη καρδιά μας, να συγκινήσει και να μας βάλει για τα καλά στο κλίμα των φετινών γιορτών. Εν μέσω πανδημίας μας υπενθυμίζει μια μεγάλη παγκόσμια αλήθεια: όσες δυσκολίες και αν περνάμε «τα Χριστούγεννα δεν θα πεθάνουν ποτέ»!

Stelios Kerasidis | Christmas Will Never Die (Official Music Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ