Μουσικη

Solomun: Ο μαέστρος της electronica επέστρεψε με το «Home»

Δείτε το βιντεοκλίπ του νέου του τραγουδιού σε μερικά από τα πιο σημαντικά clubs του πλανήτη

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο DJ Solomun
© Niels Freidel

Ο Solomun, ένας από τους σπουδαιότερους DJ και παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ για τις αρχές του 2021.

Λίγο πριν πατήσει τα 45, o Solomun, ένας από τους πλέον περιζήτητους DJ-«αξιοθέατο» της Ibiza και τολμηρούς παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής γνωστοποίησε την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ για τις αρχές του 2021 και το «Home» είναι το πρώτο από τα τέσσερα τραγούδια που θα προϋπαντήσουν την έλευσή του.

Βραβευμένος τέσσερις φορές ως Best Producer, Best DJ and Best Melodic House DJ στα DJ Awards, o Solomun γεννήθηκε στη Βοσνία, μεγάλωσε στο Αμβούργο και πριν ξεκινήσει να πειράζει τα decks, ξεκίνησε μια εταιρία παραγωγής ταινιών μικρού μήκους εξερευνώντας τη δύναμη της εικόνας ως επίδοξος σκηνοθέτης. Τα πάρε-δώσε με τον ξάδερφό του όμως που ξημεροβραδιαζόταν στα clubs τον οδήγησαν στη μουσική και σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε να παίζει στο House Of Youth. Φανταζόταν άραγε πως οι remix συνεργασίες του με καλλιτέχνες θα έφταναν το βεληνεκές των οι Leonard Cohen, Depeche Mode, Jamiroquai, Lana Del Rey, Editors και Foals, μεταξύ άλλων;

Σε σινγκλ και club mix εκδοχές, το «Home» είναι ατμοσφαιρικά σκοτεινό, με κορυφώσεις που δεν περνούν απαρατήρητες και σύμφωνα με τον Solomun ήταν η αφετηρία για το νέο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στο δικό του label NINL.

«Είχα τη δυνατότητα να το ‘τεστάρω’ πολλές φορές και άντεξε… μου απέδειξε ότι αξίζει να γίνει το πρώτο σινγκλ του δίσκου» δηλώνει ο ίδιος.

Συνδυάζοντας το πάθος του με τη μουσική με εκείνο για την εικόνα, ο Solomun επέλεξε να στείλει κι ένα μήνυμα μέσα από το βιντεοκλίπ του «Home» για τους παράξενους και δύσκολους καιρούς της πανδημίας, αφού γυρίστηκε στο αρχιτεκτονικό θαύμα της Elbphilharmonie στο Αμβούργο αλλά και σε μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά clubs της Ευρώπης: Στο Pintworks στο Λονδίνο, στο La Seine Musicale στο Παρίσι, στο Robert Johnson στη Φρανκφούρτη, στο Stereo στο Μόντρεαλ και στο περίφημο Watergate στο Βερολίνο. Εκεί δηλαδή που είναι το «σπίτι» της ηλεκτρονικής μουσικής και εκατομμύρια άνθρωποι έρχονταν σε επαφή με αυτή πριν την αναγκαία λήψη περιοριστικών μέτρων. Μέχρι να ξαναγυρίσουμε στους χώρους αυτούς το «Home» θα κάνει μάλλον πιο έντονη την επιθυμία μας να χορέψουμε ξανά όλοι μαζί και να γίνουμε ένα με τους ρυθμούς του Solomun.

Solomun - Home (Official Video)

«Σε κάθε μέρος, η μουσική μπορεί να βρει ένα σπίτι. Αλλά για να ζήσετε πραγματικά τη μουσική, πρέπει να πάτε πραγματικά σε δωμάτια που ήταν ειδικά σχεδιασμένα για αυτήν. Σε αυτά τα ιερά δωμάτια, η μουσική μπορεί πραγματικά να φτάσει στους ανθρώπους. Και η επιθυμία για αυτό δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Η επιθυμία να το νιώσετε, να το ζήσετε, να το ακούσετε, να το μοιραστείτε με τους ανθρώπους. Το "Home" μας θυμίζει αυτές τις στιγμές. Από τα πράγματα που μας λείπουν» τονίζεται στη σύνοψη που συνοδεύει το κλιπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ