Μουσικη

160 τραγούδια για τους πρόσφυγες στη Μόρια

ΛΕΞ, Rotting Christ, Εισβολέας, 12ος Πίθηκος, Υπόγεια Ρεύματα, Τζαμάλ, Ταφ Λάθος, Vodka Juniors, Nightstalker κ.α. σε μία συλλογή, με τα έσοδα να πηγαίνουν στους πρόσφυγες.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Unity
Unity

160 καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής με 160 τραγούδια, σε μία ψηφιακή συλλογή με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στους πρόσφυγες της Μόρια.

Οι μουσικοί αυτό το διάστημα δεν μπορούν να παίξουν ζωντανά λόγω των μέτρων για την πανδημία αλλά δείχνουν έμπρακτα πως υπάρχει μία πραγματικά ζωντανή και δεμένη μουσική σκηνή, χωρίς διαχωρισμούς, χιπ χοπ, ροκ, ποπ και μέταλ. Μία ομάδα ατόμων συγκέντρωσε 160 τραγούδια από 160 εγχώριους καλλιτέχνες και όλα τα έσοδα μέσω των πωλήσεων της ψηφιακής συλλογής (5€) και του merchandise θα δοθούν στους πρόσφυγες της Μόριας.

Unity
Unity


Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα: ΛΕΞ, Rotting Christ, Εισβολέας, 12ος Πίθηκος, Υπόγεια Ρεύματα, Τζαμάλ, Ταφ Λάθος, Vodka Juniors, Nightstalker, Nightfall, Nalyssa Green, Anser, Fundracar, Bazooka, Baildsa, Βέβηλος και πολλοί άλλοι.

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που το "Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης" της Μόριας (Λέσβος) τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι 13.000 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί -ο αριθμός που γνωστοποιήθηκε- έμειναν μέσα σε λίγες στιγμές, χωρίς κατάλυμα και χωρίς κάποια από τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους αγαθά. Η ανάγκη να δράσουμε άμεσα είναι επιτακτική.

Είμαστε η UNITY. Μία ομάδα ατόμων, που δεν έχει σημασία να κατονομαστούν, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 160 τραγούδια από ισάριθμους εγχώριους καλλιτέχνες που θέλησαν να στηρίξουν την ενέργεια, συνθέτοντας με αυτά μια πρωτοφανή ψηφιακή συλλογή, με μουσικές από όλα τα είδη.

Η συλλογή αυτή διατίθεται προς πώληση στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω της πλατφόρμας του bandcamp. Ταυτόχρονα διατίθενται προς πώληση και άλλα αντικείμενα, όπως T-shirts, pins, stickers και signed prints, έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε εσείς το ύψος της συνεισφοράς σας. Τα έσοδα του εγχειρήματος θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών, βάσει των οδηγιών της Attika Human Support αλλά και άλλων αλληλέγγυων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όσο συντομότερα συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσόν, τόσο πιο άμεσα θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο βήμα της διαδικασίας που είναι η αγορά και η αποστολή των αγαθών. Το ποσόν που θα συγκεντρωθεί και τα αγαθά που θα αγοραστούν θα γνωστοποιηθούν και θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία. Όπως είναι αντιληπτό, κάθε βοήθεια είναι σημαντική. Ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμη της μουσικής και τι μπορεί αυτή να πετύχει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και κοινωνικής ομάδας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. We stand in solidarity with refugees and immigrants. We stand united» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ