Μουσικη

Η Alicia Keys επέστρεψε πιο αληθινή κι ελεύθερη από ποτέ

Στο νέο της άλμπουμ «ALICIA» όλα φωνάζουν με τον πιο μελωδικό τρόπο «ελευθερία»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τραγουδίστρια Alicia Keys

«ALICIA»: Η Alicia Keys κυκλοφόρησε το νέο, έβδομο, στούντιο άλμπουμ της και μας προσκαλεί στο μουσικό της ταξίδι.

Δεν είναι εύκολο να κάνεις pop μουσική στους καιρούς της πανδημίας και να κερδίζεις την προσοχή των ανθρώπων χωρίς εντυπωσιακά βιντεοκλίπ ή show biz ιστορίες που συνοδεύουν την κυκλοφορία του άλμπουμ. Εκτός κι αν λέγεσαι Alicia Keys, έχεις βραβευτεί 15 φορές με Grammy και κυκλοφορείς το έβδομο στούντιο άλμπουμ σου υπογράφοντάς το με το μικρό σου όνομα και πετυχαίνοντας να μοιραστείς μεγάλα τραγούδια. Θυμάστε τι συνέβη το 2019 όταν ενθουσίασε το κοινό που παραβρέθηκε στο Los Angeles Staples Center, αλλά και όσους παρακολούθησαν τα μουσικά βραβεία από το σπίτι τους, ως οικοδέσποινα, καθώς άρχισε να παίζει ταυτόχρονα και στα δύο πιάνα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδώσει φόρο τιμής στην πρωτοπόρα μαύρη πιανίστρια Hazel Scott; 

Alicia Keys - Underdog (Official Video)

Μοιάζοντας με το δικό της ταξίδι αυτογνωσίας και προσωπικών κατακτήσεων, το νέο άλμπουμ της «ALICIA» κυκλοφόρησε με μια live ερμηνεία στο «Good Morning America» όπου ερμήνευσε το «Love Looks Better» σε μια συναυλία που δεν περίμενε κανείς στο Skyline Drive-In του Μπρούκλιν.

«Αυτός ο δίσκος έχει μία πολύ ιδιαίτερη ενέργεια! Συμβολίζει όλα αυτά που αγαπώ στη μουσική και στην τέχνη στην ζωή μου αυτή την στιγμή» δηλώνει η Alicia Keys για το «ALICIA» που ήδη σκαρφαλώνει στις λίστες των charts και αποσπά εγκωμιαστικές κριτικές.

Η τραγουδίστρια Alicia Keys

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα συνδεθώ με ανθρώπους από όλο τον κόσμο μέσω αυτών των ήχων, των στίχων και των μελωδιών. Ονόμασα αυτό τον δίσκο ALICIA γιατί ένιωσα πιο πολύ ο εαυτός μου από ποτέ όταν ήμουν στο στούντιο. Ένιωσα άνετα με όλες τις διαφορετικές πλευρές μου όσο το δημιουργούσα. Ελπίζω όλοι όσοι το ακούσουν να νιώσουν κι αυτοί ο πιο αληθινός εαυτός τους» εξηγεί η χαρισματική ερμηνεύτρια η οποία τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό best seller βιβλίο της «More Myself: A Journey» εξηγώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια το δύσκολο ταξίδι ενός κοριτσιού που ξεκίνησε από το Hell’s Kitchen και το Χάρλεμ, αντιμετωπίζοντας προσωπικές δυσκολίες, γνωρίζοντας τον πόνο και πετυχαίνοντας σε έναν κόσμο που σπάνια ενθαρρύνει μια πραγματική και μοναδική ταυτότητα.

Alicia Keys - Perfect Way To Die (Official Video)

Τραγούδια με μηνύματα για την ελευθερία, όπως το «Time Machine», τους αφανείς ήρωες των καιρών μας, όπως το «Good Job», τις αθώες ζωές των μαύρων που χάθηκαν εξαιτίας της σκληρότητας της αστυνομίας, όπως το «Perfect Way To Die», τα αουτσάιντερ της Γης, όπως το «Underdog», στο οποίο συνδράμει ο Ed Sheeran.

Alicia Keys - Underdog (Official Video)

Με τους Jill Scott, Khalid, Miguel, Snoh Aalegra, Tierra Whack, Sampha και Diamond Platinumz, να συνεργάζονται και να συμμετέχουν στο νέο της δισκογραφικό πόνημα που ήρθε τέσσερα χρόνια μετά το «Here», η Alicia Keys αποφασίζει να αφήσει την αδρά σοφιστικέ εικόνα που συνόδευε τα πρώτα της άλμπουμ και με φιλοσοφημένο τρόπο να πάει ένα βήμα μπροστά τραγουδώντας και κάνοντας τα πράγματα πιο funky, πιο ήρεμα, πιο jazz.

Alicia Keys - So Done (Official Video) ft. Khalid

Εξερευνώντας τη μελωδική soul και απελευθερώνοντας τη φωνή της πάνω στις νότες που βγαίνουν από ένα πιάνο το οποίο μπορεί και να θυμίσει σε στιγμές την αμερικάνικη εκκλησιαστική παράδοση. Αρμονία και πάθος, φαντασία και μέτρο, σε μια φωνή από αυτές που δεν ακούς κάθε μέρα. Κάτι που γίνεται αντιληπτό με το «καλημέρα», με το εναρκτήριο «Trust Without Love».

Alicia Keys - Apple Music ‘ALICIA’ Interview

Οι νέες ημερομηνίες της περιοδείας «ALICIA: The World Tour» τη θέλουν επί σκηνής να ερμηνεύει ζωντανά μερικά από τα 15 τραγούδια του νέου της άλμπουμ αλλά με την εξέλιξη της πανδημίας να αλλάζει διαρκώς τα δεδομένα στη μουσική βιομηχανία, οι fans μπορούν για την ώρα να δουν τις καθημερινές εμφανίσεις της στο «The Late Late Show With James Corden», όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πώς ερμηνεύει τα νέα της τραγούδια. Αυτά που ζούνε μέσα μας και νιώθουμε πως μοιράζονται τις ιστορίες μας. Αυτά που κάθε φορά που τα ακούμε, ανακαλύπτουμε και κάτι νέο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ