Μουσικη

Η ανάρτηση Δρογώση για τις ψεκασμένες απόψεις καλλιτεχνών

«Παίξτε την κιθάρα σας και τα τραγούδια σας και αφήστε τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στάθης Δρογώσης - Συνέντευξη - Jukebox
© Πέτρος Νικόλτσος

Πώς σχολιάζει ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης με νέα ανάρτησή του στα social media τις συνωμοσιολογικές απόψεις καλλιτεχνών για τον κορωνοϊό και την πανδημία.

Με νέα ανάρτησή του, ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης, σχολιάζει τις συνωμοσιολογικές απόψεις που εξέφρασαν καλλιτέχνες για τη νόσο Covid-19 και την πανδημία, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη δημόσια υγεία.

«Πιστεύω ότι αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι καλλιτέχνες ( ιδίως αυτοί που έχουν μεγάλο κοινό) θα πρέπει με μεγάλη υπευθυνότητα να διατυπώνουν απόψεις για τον covid. Δεν είμαι υπέρ της λογοκρισίας. Αλλά είναι εξωφρενικό να δίνει μια μάχη όλος ο πλανήτης εναντίον μιας ύπουλης και θανατηφόρας ασθένειας και κάποιοι που απλά τραγουδούν καλά ή γράφουν όμορφα τραγούδια να εκφράζουν συνομωσιολογικές και ψεκασμένες απόψεις. Όπως είπε και η Ανδριάνα Μπάμπαλη οι συνάδελφοι που είναι ενάντια στη χρήση μάσκας και που αρνούνται την ύπαρξη του ιού στην ουσία είναι ενάντια και στις συναυλίες και στην επανέναρξη της δουλειάς μας. Δεν γίνεται άλλο! Παίξτε την κιθάρα σας και τα τραγούδια σας και αφήστε τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους. Καλλιτέχνης που δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή δεν είναι καλλιτέχνης. Είναι απλά ένας απογοητευμένος νάρκισσος.

Πιστεύω ότι τα σωματεία των συνθετών στιχουργών και όλοι οι λογικοί συνάδελφοι πρέπει να αντιδράσουμε και να βγάλουμε μια κοινή ανακοίνωση στην οποία θα αναφερόμαστε στην ύπαρξη του ιού , στα μέτρα για τη σωστή διοργάνωση συναυλιών και γενικά να δώσουμε στήριξη στα μέτρα προστασίας κατά του ιού. Έχω την τιμή να είμαι εκλεγμένος και σε σωματείο αλλά και σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και θα το θέσω στα αρμόδια όργανα. Η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη δημόσια υγεία!»

Πιστεύω ότι αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι καλλιτέχνες ( ιδίως αυτοί που έχουν μεγάλο κοινό) θα πρέπει με μεγάλη...

Posted by Stathis Drogosis on Monday, August 3, 2020

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ