Μουσικη

11 συναυλίες μέσα στην άνοιξη

Από το Γκάζι μέχρι το Ηρώδειο

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 480
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66790-148587.jpg

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος γράφει για τις καλύτερες συναυλίες της φετινήε άνοιξης.

Ανοιξιάτικες μέρες με πολλές συναυλίες, DJ sets και φεστιβάλ σε καλούν να βγεις από το σπίτι και να μοιραστείς τη μουσική σε όλη την πόλη.

Goldie στο Χυτήριο (3/5)

Μπορεί το συρρικνωμένο clubbing να παρακολουθεί μουδιασμένο και στριμωγμένο τις εξελίξεις, όμως οι 30+ έχουν κάθε λόγο να θυμηθούν τα jungle μεγαλεία με την έλευση του Goldie στην Αθήνα. Από τα καθοριστικά ονόματα της drum ’n bass σκηνής, ξεκίνησε σαν γκραφιτάς, δημιούργησε το επιδραστικό label Metalheadz, «έπαιξε» με την Bjork, και στην ταινία του James Bond «The World Is Not Enough» και στο «Snatch» του Guy Richie, συνεργάστηκε με David Bowie, Oasis, KRS One, Soul II Soul. Και μόνο το άκουσμα του «Ιnner City Life» αρκεί για να ενώσει τον κόσμο σε ένα πάρτι από τα παλιά.


Anthony Braxton στη Στέγη (10/5)

Μετά την καθηλωτική εμφάνιση των Sping Quartet, άλλη μια συναυλία-κάθαρση από το συμμαθητή του DeJohnette πολυοργανίστα Anthony Braxton και το σχήμα του Diamond Curtain Wall Quartet σε free jazz φόρμες και αυτοσχεδιασμούς.


n

Kammerorchester Wien-Berlin & Jonas Kaufmann στο Μέγαρο (13/5)

Ο Βασιλιάς των Τενόρων και μια κορυφαία ορχήστρα δωματίου, η Κάμερορκέστερ, με μέλη από τις δύο μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου (Φιλαρμονική της Βιέννης και του Βερολίνου), ενώνουν τις δυνάμεις με τα «Τραγούδια του Οδοιπόρου» του Μάλερ και την «Εξαϋλωμένη νύχτα» του Σένμπεργκ.


n

Pink Martini στο Γκάζι Live (16&17/5)

Κοσμοπολίτικη τζαζ με ρετρό αισθητική σε γνώριμες μελωδίες και ιστορίες από διαφορετικές γωνίες του κόσμου. Στα συν η παρουσία της τραγουδίστριας China Forbes.


Tuxedomoon στο Stage Volume 1 (5/6)

Mία από τις πιο ανήσυχες και επιδραστικές μουσικές κολεκτίβες που κατάφεραν να συγκεράσουν τις πειραματικές τους αποστάσεις σε ένα ανατρεπτικό αποτέλεσμα.


Plissken Festival στο Κέντρο Πολιτισμου Ελληνικός Κόσμος (6&7/6)

Περισσότερα από πενήντα ονόματα νέων κυρίως μουσικών ρευμάτων συγκροτούν ένα διήμερο φεστιβάλ-κάλεσμα για όσους θέλουν να ανακατευτούν για τα καλά στον ωκεανό του ήχου.


n

Bonobo στο Fuzz (18/6)

Eπανέρχεται λόγω καλής διαγωγής του κοινού, εξελίσσοντας διαρκώς τον ηλεκτρονικό του ήχο σε κινηματογραφικό mood και downtempo mode.


Εn Lefko Festival στην Τεχνόπολη (20&21/6)

Διευρυμένο line up από τη ραδιοφωνική συχνότητα που συντονίζεται με το κοινό της ενώνοντας το παλιό με το καινούργιο. Από Simple Minds και Βοy George στον Gramatiκ και τους Ιtalians.


n

Bob Dylan Terravibe Park (23/6)

Η μεγαλύτερη προσωπικότητα της ροκ μυθολογίας σε μια ιστορική συνάντηση με το αθηναϊκό κοινό που διαπερνά όλες τις γενιές από το ’60 μέχρι σήμερα.


Εjekt Festival στην Πλατεία Νερού (25/6)

Με μεγαλύτερο όνομα τους Kasabian (και κρυφό άσο τον Nicolas Jaar από τους Darkside) το Ejekt κλείνει την πρώτη του δεκαετία της μουσικής του ζωής με κιθαριστικό τρόπο.


Μαίρη Λίντα & Ιmam Baildi στο Ηρώδειο (25/6)

Σαν παλιό σινεμά με τη θρυλική Μαίρη Λίντα να περιοδεύει στο ρεπερτόριο των Θοδωράκη, Χατζιδάκι, Χιώτη και Ιmam Baildi, με μια δόση από το δημιουργικό σέικερ των Imam Baildi.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ