Μουσικη

S&M2: Οι Metallica με ορχήστρα ξανά μετά από 20 χρόνια

Το live album και ντοκιμαντέρ από τις συναυλίες τους με τη συμφωνική ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο κυκλοφορεί στις 28 Αυγούστου

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Metallica
Metallica © Anton Corbijn

Δείτε το trailer και τα πρώτα βιντεοκλίπ από το live άλμπουμ και ντοκιμαντέρ «Metallica and San Francisco Symphony: S&M2» που κυκλοφορεί στις 28 Αυγούστου.

Η ώρα να απασχολήσουν ξανά οι Metallica τον κόσμο με τη μουσική τους έφτασε. Στις 28 Αυγούστου κυκλοφορεί το live του 2019, «Metallica and San Francisco Symphony: S&M2» σε ποικίλες μορφές, ψηφιακά, σε βινύλιο, σε Deluxe Box με αφίσες και προσωπικές σημειώσεις της μπάντας και άλλα.

sm2_super-dlx.jpg

Τελεολογικά κάθε κυκλοφορία των Metallica αποτελεί ένα μουσικό γεγονός. Η μπάντα που έβαλε το heavy metal στα σαλόνια, που αποχωρίστηκε το look των μακριών μαλλιών στο απόγειο της επιτυχίας της αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των οπαδών, που άνοιξε το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων και της πειρατείας της μουσικής στην υπόθεση Napster αντιμετωπίζοντας μια θύελλα αντιδράσεων για να δικαιωθεί πολλά χρόνια μετά, έχει πάντα κάποιο λόγο να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Μπορεί να είναι η θέση της στη λίστα του Forbes, που για το 2020, είναι το νούμερο 78 στο Top-100 των μουσικών με τα περισσότερα κέρδη. Η wise marketing τακτική της που θέτει νέα trends στις συναυλίες και απόφερε στο συγκρότημα περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια για την περιοδεία World Wired Tour που ξεκίνησε το 2016 και είχε «αλμυρά» εισιτήρια. Η νέα εισαγωγή του James Hetfield σε κλινική απεξάρτησης. Η περίπου unplugged επανεκτέλεση του «Blackened» κατά τη διάρκεια του lockdown. Κι όποιος θέλει να είναι δύσπιστος για τη σχέση των Metallica με την κλασική μουσική, μπορεί να ανατρέξει στο «The Ecstasy Of Gold» του Ένιο Μορικόνε που επέλεξαν ως εισαγωγή για να ξεκινούν τις συναυλίες τους.

Ηλεκτρικές κιθάρες και δοξάρια, πηγαία ακόρντα και παρτιτούρες. Oι συναυλίες των Metallica με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας του San Francisco, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Michael Tilson Thomas αυτή τη φορά, στις 6 και 8 Σεπτεμβρίου του 2019, χαρακτηρίστηκαν «ιστορικές» τόσο γιατί συνέπεσαν με τα εγκαίνια του καλλιτεχνικού πολυχώρου Chase Center στο San Francisco, αλλά και με τη συνύπαρξη της μπάντας με την κλασική μουσική μετά από 20 χρόνια. Οι sold out συναυλίες συγκέντρωσαν περίπου από 40.000 άτομα εκάστη, από 70 διαφορετικές χώρες.

Metallica & San Francisco Symphony: S&M2 Trailer

Σε παραγωγή του Greg Fidelman, που τα τελευταία 12 χρόνια αποτελεί το «πέμπτο» μέλος των Metallica, μαζί με τους James Hetfield και Lars Ulrich, το «S&M2» περιλαμβάνει 20 τραγούδια και διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες κι έρχεται μαζί με ένα ντοκιμαντέρ σε επεξεργασία υψηλής ευκρίνειας από τον Joe Hutching. Οπτικά και ηχητικά εφέ δηλαδή που υπόσχονται να σε μεταφέρουν εκεί που δεν μπόρεσες να βρεθείς. Το «S&M2» είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία με τα S&M2 edited τραγούδια «All Within My Hands» από το «St. Anger» και «Nothing Else Matters» από το «Black Album», να είναι διαθέσιμα τώρα, σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Metallica & San Francisco Symphony: Nothing Else Matters (Live)

Metallica & San Francisco Symphony: All Within My Hands (Live)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ