Μουσικη

Οι Fontaines D.C. επιστρέφουν με το άλμπουμ «A Hero’s Death»

Δείτε το βιντεοκλίπ από το τραγούδι «I Don’t Belong»

xaroula-nikolaidou_1.jpg
Χαρούλα Νικολαΐδου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fontaines D.C.
© Molly Keane

Fontaines D.C. - Δείτε τα νέα βιντεοκλίπ από τα τραγούδια του καινούργιου τους άλμπουμ «A Hero’s Death» που κυκλοφορεί στις 31 Ιουλίου 2020.

Οι Fontaines D.C. από την Ιρλανδία (Fontaines Dublin City) έχουν ήδη κερδίσει κριτικούς και κοινό με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ «Dogrel» του 2019. Στις 31 Ιουλίου θα κυκλοφορήσουν το δεύτερό τους άλμπουμ με τίτλο «A Heros Death». Πριν λίγες μέρες, ΜΕΤΆ κυκλοφόρησαν το πρώτο τραγούδι του δίσκου με τίτλο «I Dont Belong» μαζί με το βίντεο κλιπ του.

Fontaines D.C. - I Don't Belong (Official video)

Το βίντεο σκηνοθέτησε ο μπασίστας του συγκροτήματος Connor Deegan III από απόσταση, καθώς ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει ακόμα στους κατοίκους της Ιρλανδίας να μετακινηθούν. Πρωταγωνιστεί ο τραγουδιστής του σχήματος Grian Chatten.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Upset Magazine ο Chatten εξηγεί το περιεχόμενο των στίχων λέγοντας πως «είναι μία απόρριψη για τις προσδοκίες που έχουν οι άνθρωποι που υποτίθεται είναι αφοσιωμένοι σε σένα. Αυτό το συναίσθημα του «δεν ανήκω σε κανέναν», μπορεί να είναι απελευθερωτικό, όμως ταυτόχρονα είναι λυπηρό και μοναχικό.» Και συνεχίζει: «Μία στροφή περιγράφει έναν στρατιώτη όπου η χώρα του τον επαινεί για τη γενναιότητά του, όμως εκείνος απορρίπτει τον έπαινο πετώντας το μετάλλιο που του δίνουν. Η επόμενη στροφή περιγράφει έναν τύπο που προκαλεί φασαρία σε ένα μπαρ και αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε φιλία ή κίνηση καλοσύνης, διαλέγοντας να παραμείνει στη «λάθος γωνία».

Το βίντεο κλιπ θέλει να αποδώσει την ατμόσφαιρα των στίχων και κλίνει δείχνοντας τον τραγουδιστή να βυθίζεται στη θάλασσα, εξαντλημένος από τις ίδιες του τις σκέψεις.

Το «I Don’t Belong» δεν επιλέχθηκε τυχαία ως το πρώτο τραγούδι του δεύτερού τους δίσκου. Σύμφωνα με το συγκρότημα, είναι μία «δήλωση» όπως είναι και το κομμάτι «Big» με το οποίο ξεκινάει ο πρώτος τους δίσκος και στο οποίο οι Fontaines D.C. δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουν κάτι να πουν και να θίξουν με τα τραγούδια τους. 

Fontaines D.C. - A Hero's Death (Official Music Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ