Μουσικη

Τα παιδιά γράφουν ένα τραγούδι αγάπης

Η σύνθεση μίας ιδιότυπης ψηφιακής μουσικής εγκυκλοπαίδειας αγάπης

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Love Song» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση
Ο διάλογος με το μουσικό φεστιβάλ Big Bang συνεχίζεται

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το φεστιβάλ Big Bang καλούν τα παιδιά να συμμετάσχουν στη μουσική ψηφιακή εγκατάσταση «Love Song»

Μπορεί το 6ο φεστιβάλ μουσικής Big Bang να ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού, αλλά η σχέση μας με αυτό δεν σταματάει. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει τον διάλογο μαζί του, έστω και ψηφιακά. Πώς; Επιστρατεύοντας τους μικρούς του φίλους.  

Τα παιδιά από 6 ετών θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κομμάτι μία εικονικής μουσικής εγκατάστασης. Πρόκειται για την «Love Song», τη σύλληψη του Serge Verstockt που τα καλεί να δημιουργήσουν το δικό τους τραγούδι με πρωταγωνιστή την αγάπη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε παιδί, με τη βοήθεια των γονιών του, θα ηχογραφήσει ένα τραγούδι που θα μιλά για κάτι που αγαπάει είτε πρόκειται για μέρος, χρώμα, ζώο, φαγητό, δραστηριότητα, ήρωα ή πρόσωπο, είτε βασίζεται στον αγαπημένο του ήχο. Φυσικά, στην περίπτωση που παίζει κάποιο μουσικό όργανο, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να συνοδεύσει το τραγούδι αγάπης του.  

Η διαδικασία είναι απλή. Το τραγούδι μπορεί να ηχογραφηθεί είτε μέσω της εφαρμογής ηχογράφησης μίας ηλεκτρονικής συσκευής, όπως του κινητού, είτε της ενσωματωμένης εφαρμογής «Ηχογράφηση/Record» που συναντάμε στην φόρμα του «Love Song». Στην τελευταία, θα ανεβάσετε και το αρχείο ήχου που δημιούργησε το παιδί, θα δώσετε τίτλο στο τραγούδι αγάπης του και θα περάσετε τα δικά του και τα δικά σας στοιχεία.   

Το τραγούδι δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1 λεπτό, αλλά και 20 μόνο δευτερόλεπτα αρκούν, για να ενωθεί ομοιόμορφα με τα τραγούδια αγάπης που θα δημιουργήσουν όλα τα παιδιά για το φεστιβάλ Big Bang και που ο καθένας μας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από τις 19 Ιουνίου στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ωνάση, σε μία ιδιότυπη ψηφιακή μουσική εγκυκλοπαίδεια αγάπης.  

Βρείτε την φόρμα συμμετοχής στο «Love Song» του μουσικού φεστιβάλ Big Bang και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση εδώ.  
Ακούστε όλα τα τραγούδια αγάπης των παιδιών, από τις 19 Ιουνίου, εδώ.
  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ