Μουσικη

Oι Gorillaz κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι με τον Tony Allen

Ο Damon Albarn αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο ντράμερ με ένα τραγούδι που γράφτηκε λίγο πριν τον θάνατό του

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oι Gorillaz κυκλοφορούν νέο κομμάτι με την συμμετοχή του Τony Allen
Gorillaz & Tony Allen σε ένα τραγούδι λίγο πριν την έναρξη της καραντίνας

Ο Damon Albarn κυκλοφορεί με τους Gorillaz και τον Skepta το τελευταίο τραγούδι που συμμετείχε ο σπουδαίος ντράμερ Tony Allen

Ο επιδραστικός ντράμερ Tony Allen έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια ως ενεργός μουσικός και περιζήτητος συνεργάτης. Ένας από τους καλούς του φίλους ήταν και ο Damon Albarn. Ο britpop ήρωας των βρετανών είχε συνεργαστεί άλλωστε μαζί του στο project The Good The Bad and The Queen από το 2006 παράλληλα με το virtual πείραμα των Gorillaz. Οι δυο τους είχαν δουλέψει μαζί και στο προσωπικό άλμπουμ του Tony Allen «Film Of Life» το 2014 γράφοντας από κοινού τα τραγούδια «Go Back» και «Tiger's Skip» αλλά και στο πιο πρόσφατο «The Source» του 2017 στην Blue Note όπου ο Albarn έπαιξε πιάνο στο «Cool Cats». 
 
Λίγο πριν ξεκινήσει η καραντίνα Tony Allen και Damon Albarn βρέθηκαν και πάλι στο στούντιο με την σύμπραξη του λονδρέζου ράπερ Skepta για να γράψουν ένα τραγούδι. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής λέγεται How Far? και ο Albarn το μοιράζεται μαζί μας αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο αυτό μουσικό, συνεργάτη και φίλο που σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσε την πρόσφατη μουσική του πορεία. 

Gorillaz – How Far? Ft. Tony Allen & Skepta
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ