Μουσικη

Plastic Flowers

Λουλούδια από τον τόπο σου

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 474
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63685-141047.jpg

Τα παιδιά είναι εντάξει. Είναι και από τη Θεσσαλονίκη. Με όνομα από την κομματάρα των Wake, ο Γιώργος Σαμαράς και ο Άγγελος Πασχαλίδης είναι καθαροί ποπάδες με αίσθηση μελωδίας, αναλογικά σύνθια, drum machines και ρετροφουτουριστική αισθητική. Το περιμένουμε καιρό το ντεμπούτο τους, αλλά έτσι είναι. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Το «Evergreen» είναι έτοιμο και είναι απολαυστικό. Το μόνο που μας καίει τώρα είναι πότε θα τους ξαναδούμε στην Αθήνα. Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ από την Inner Ear, ο Γιώργος Σαμαράς μάς δίνει το στίγμα του.

»Ξεκινήσαμε αρχές του 2011 και ένα χρόνο μετά γίναμε duo. Ήταν δύο δύσκολα χρόνια τα οποία αποτέλεσαν περισσότερο περίοδο ηχογραφήσεων και προσπάθειας να ανακαλύψουμε τον ήχο μας. Πειραματιστήκαμε σε μεγάλο βαθμό με drum machines και synths.

n

»Ένα απ’ τα αγαπημένα live που κάναμε ήταν αυτό πέρυσι στο Aveiro της Πορτογαλίας, όπου παίξαμε για περισσότερο από 1.5 ώρα, καθώς μας ζήτησαν encore που κράτησε περίπου ένα τέταρτο. Ένα live που μας χάλασε ήταν όταν παίξαμε στο Richmond κατά τη διάρκεια της περιοδείας στις ΗΠΑ. Πήγε άσχημα παιχτικά, κόσμο δεν είχε, δύσκολη κατάσταση.

»Το «Evergreen» ηχογραφήθηκε τον περασμένο Μάιο, αφού γυρίσαμε απ’ τις ΗΠΑ. Ήταν η μόνη δουλειά που μας άρεσε από άποψη παραγωγής, καθώς το ηχογραφήσαμε κυρίως αναλογικά (σε ταινία). Ήταν δύσκολη αλλά ταυτόχρονα μία διαδικασία γεμάτη ενδιαφέρον.

n

»Δύο τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη μουσική των Plastic Flowers είναι αφενός το ομότιτλο κομμάτι από τους Wake, και συνθετικά το «Disorder» των Joy Division. Είναι ένα από τα χιλιάδες, σίγουρα θα μπορούσαμε να γράψουμε μία τεράστια λίστα.

»Νομίζω τα 90s/00s μας επηρέασαν σε όλα τα επίπεδα. Αγαπούσαμε τα Gameboy και N64, βλέπαμε Disney Club και Pokemon, μαζεύαμε υπερατού, κάρτες viewmaster και όλα τα σχετικά. Ανέμελες εποχές. Θα προτιμούσα βέβαια να ζήσουμε στα 80s, μόνο disco.

n

»Ένα ταξίδι που αγάπησα ήταν όταν το 2010 πήγα για πρώτη φορά να επισκεφτώ τον κολλητό μου και μία φίλη στην Αγγλία, όπου και έφυγε για σπουδές. Γυρίσαμε Λονδίνο και Μπέρμινγχαμ για δέκα μέρες σερί, ήταν πολύ πολύ όμορφα. Θα μου μείνουν για αρκετό καιρό αυτές οι στιγμές.

n

Το «Evergreen» κυκλοφορεί σε βινύλιο (με bonus cd) και digital album από την Inner Ear.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ