Μουσικη

Andrew Weatherall: Πέθανε ο παραγωγός των Primal Scream

Από πνευμονική εμβολή σε ηλικία 56 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Andrew Weatherall
Andrew Weatherall © David M. Benett/Dave Benett/Getty Images/ Ideal Images

Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος DJ και παραγωγός των Primal Scream, Andrew Weatherall.

Ο παραγωγός των Primal Scream και DJ, Andrew Weatherall, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Ο Weatherall υπέστη πνευμονική εμβολή και πέθανε στο νοσοκομείο.

Την είδηση του θανάτου του κορυφαίου μουσικού παραγωγού επιβεβαίωσαν οι μάνατζερ του: «Είμαστε στην βαθιά δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Andrew Weatherall, διακεκριμένος DJ και μουσικός, έφυγε από την ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στο νοσοκομείο Whipps Cross του Λονδίνου. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον σώσουν «αλλά δυστυχώς ο θρόμβος του αίματος κατέληξε στην καρδιά του. Ο θάνατος του ήταν γρήγορος και ειρηνικός», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους. 

Ο  Andrew Weatherall υπήρξε από τους γνωστότερους εκφραστές του acid house στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ενώ όπως αναφέρει η Daily Mirror στις αρχές της δεκαετίας του '90 ήταν ο πιο περιζήτητος DJ και παραγωγός στη Βρετανία.

Η παραγωγή και το remix του στο Screamadelica  των Primal Scream έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ανακηρυχθεί ένα από τα κορυφαία και επιδραστικά άλμπουμ της εποχής που χάρισε στη μπάντα το 1992 ένα βραβείο Mercury.  

Kαι μην ξεχνάς να ακούς περισσότερη μουσική στον Athens Voice Radio 102.5. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ