Μουσικη

Τραγούδι live με φρέσκες φωνές και ροκ διάθεση

Η Ασπασία Θεοφίλου και ο Στάθης Γιαννακόπουλος στον Σταυρό του Νότου

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aspasia theofilou
Ασπασία Θεοφίλου © Yiannis Margetousakis

Η Ασπασία Θεοφίλου και ο Στάθης Γιαννακόπουλος για ένα βράδυ μόνο, στις 26/1, στον Σταυρό του Νότου «Έτσι, για το ροκ».

Η Ασπασία Θεοφίλου τραγουδάει πολύ ωραία και εμφανίζεται για ένα βράδυ μόνο στον Σταυρό του Νότου, μαζί με τον επίσης υπέροχο Στάθη Γιαννακόπουλο. Η Ασπασία είναι αστέρι και στο λάιβ ακόμα αστερότερη – η συγκεκριμένη one-off εμφάνισή της στο «The grand finale Winter Party» τιτλοφορείται «Έτσι, για το ροκ» και, αν έχετε ακούσει την Ασπασία σε ένα από τα λάιβ της, ή έστω σε άλλη φάση τον Ευθύμη (άσχετο, δηλαδή σχετικό όσο πατάει η γάτα μόνο, λέω το σουξέ του «Για τη γενιά μου»), αν έχετε ακούσει την Ασπασία, θα καταλάβετε ότι δεν την αναφέρει με σαρκασμό τη ροκ (η Ασπασία), όπως μερικές φορές οι μικρότεροι ή μεγαλύτεροι, αλλά επειδή την αγαπάει και τη ντύνει στα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, στο πρόγραμμά της με σωστό τρόπο και με κέφι μαζί, έστω υπόγειο. Κέφι, λέμε. Που το «ροκ κέφι», αν υπάρχει τέτοια έκφραση, δεν ανεβαίνει στα τραπέζια καθόλου κι όταν χορεύει το κάνει για πάρτη του μόνο.

aspasia theofilou, stathis giannakopoulos
Στάθης Γιαννακόπουλος, Ασπασία Θεοφίλου

Πού κολλάει ο Ευθύμης τώρα. Ίσως και πουθενά εδώ που τα λέμε, απλώς μου θύμισε τη «Γενιά μου» η Ασπασία, ως έννοια περισσότερο παρά ως τραγούδι, αν και δεν έχει καμία σχέση η κοπέλα με χιπ-χοπ/ραπ, ροκ είναι είπαμε η δική της αισθητική: σαν να απευθύνεται όμως/ωστόσο σε αυτή τη γενιά που είναι γύρω στα σαράντα σήμερα, ας πούμε 35-55 χρονών, για να την πιάσουμε όλη τη γενιά, μαζί με τα απόνερα. Αν και το 65 επίσης περνάει καλά σε κάτι τέτοια, που παραμένει πεταχτό ακόμα...

Ασπασία Θεοφίλου-Στάθης Γιαννακόπουλος, «The Grand Finale Winter Party», 26/1, 21.00, Σταυρός του Νότου, Φραντζή 35, Ν. Κόσμος, 2109226975. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ