- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι θα γίνει αν πεθάνεις; Ρόδες United και Ευθύμης έχουν την απάντηση
Ο Νικήτας Κλιντ μιλάει για το τραγούδι που έσκασε, την ιστορία που κρύβει και τη συνεργασία του με τον «Γίγα Ε»
Ο Νικήτας Κλιντ μιλάει για τη συνεργασία του με τον Ευθύμη και τις Ρόδες United στο τραγούδι «Τι θα γίνει αν πεθάνεις;» από τον καταραμένο δίσκο «INTERNET»
Το «INTERNET» είναι ο καταραμένος δίσκος των Ρόδες United. Είχε προαναγγελθεί το 2014, ολοκληρώθηκε το 2017 αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και παρά τις πολλές ερωτήσεις που έχει δεχθεί ο Νικήτας Κλιντ, παραμένει άγνωστο αν και πώς θα βγει.
Το «Τι θα γίνει αν πεθάνεις;» είναι ένα από τα τραγούδια που περιλαμβάνονται σε αυτό το άλμπουμ, αναρτήθηκε στο YouTube και φέρει τη συμμετοχή του Ευθύμη, γεγονός που συνιστά είδηση στη hip hop κοινότητα. Με ρίμες για την αξία της δωρεάς οργάνων κι όχι για κώλους. Με φιλοσοφικές αναζητήσεις κι όχι επίδειξη νεόκοπου νεοπλουτισμού. Ο Ευθύμης έγραψε ένα κουπλέ για κάποιον που πεθαίνει και ο Νικήτας Κλιντ ένα ακόμα για κάποιον που έχει πεθάνει ήδη. Το ακούσαμε ξανά και ξανά και ρωτήσαμε για να μάθουμε περισσότερα.
Πώς «γεννήθηκε» αυτό το τραγούδι;
Η μελωδία βασίζεται στο τραγούδι «Death Dance 13», που υπήρχε στο άλμπουμ «Enemy - Cheap Science», που το παίξαμε κανά δυο φορές μόλις ζωντανά από το 2014 μέχρι σήμερα. Ο κιθαρίστας των Ρόδες United Θανάσης Αλεξανδρής πήρε το sample από την πρόβα και το διέλυσε. Το άκουσε ο Ευθύμης και μας πρότεινε το κομμάτι. Όπως ακριβώς ακούς στο intro.
Πότε θα βγει το «INTERNET»;
Όλοι με πρήζουν, ειλικρινά δεν ξέρω. Είναι ένας δίσκος που μοιάζει με το «Dune» του Alejandro Jodorowsky. Συμμετέχουν πολλοί, έχει γίνει με πολύ μεράκι και είναι το πρώτο άλμπουμ που τελείωσα και δεν με ένοιαζε αν θα το βγάλω. Όπως έχεις παρατηρήσει κι εσύ, κάποια τραγούδια βγαίνουν κάποιες στιγμές στο ίντερνετ.
Τι σε πεθαίνει γύρω σου σήμερα;
Ότι όλοι συμπεριφέρονται το ίδιο, αριστερά, δεξιά και στη μέση. Ότι κοπανάμε, βαράμε, γαμάμε και δέρνουμε. Αν αυτό είναι η νόρμα πια, με πεθαίνει.
Πώς θα ήθελες να σε θυμούνται οι άνθρωποι όταν πεθάνεις;
Θα ήθελα να έχω καταφέρει να μεγαλώσει ο γιος μου και να είναι ωραίος τύπος. Να έχουμε αφήσει κάτι και στην επόμενη γενιά, κάτι που να φαίνεται και σε αυτούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέντε μέρες γεμάτες ρυθμό, live performances και dj sets στην πόλη
Η διοργάνωση ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Ζητούν την απομάκρυνσή του
THE BAUSA, Yulia Niko b2b Ede, BRB, Pablo Nuevo και Evanjelia αναλαμβάνουν τα decks στο Θέατρο Άλσος
Αποθέωση για τους αδελφούς Γκάλαχερ - Δείτε βίντεο
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.