- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Dido για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η σπουδαία βρετανίδα τραγουδοποιός έρχεται στην Τεχνόπολη στις 22 Ιουνίου για να τραγουδήσει ύμνους όπως «Here with Me», «Thank You» και «White Flag»
Η βρετανίδα τραγουδοποιός Dido έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε χαρτί και να σημειώσουμε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, μιας κι εκείνη τη βραδιά θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Dido στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, πως αυτή θα είναι η καλοκαιρινή συναυλία της χρονιάς, καθώς ένα συναυλιακό απωθημένο ετών θα έρθει επιτέλους στη χώρα μας.
Στη λέξη τραγουδοποιός, σίγουρα κάπου θα εμφανιστεί το όνομα της Dido, που ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι πίσω στο 1996 με τους Faithless, στρέφοντας το βλέμμα της μουσικής βιομηχανίας πάνω της. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, καθώς η συγκλονιστικά αισθαντική φωνή της δεν σου άφηνε κανένα άλλο περιθώριο παρά να την ερωτευτείς.
Τρία χρόνια μετά, το 1999 κυκλοφορεί το παρθενικό της album, «No Angel» που σκαρφάλωσε στα charts, στρογγυλοκάθισε στην πρώτη θέση των κυκλοφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει το ντεμπούτο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως που έβγαλε ποτέ Βρετανίδα καλλιτέχνιδα.
Αφού μάζεψε μπόλικα βραβεία, η Dido άρχισε να λατρεύεται από κοινό και κριτικούς κι όλοι πλέον πλάι στο όνομά της πρόσθεταν τον τίτλο της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας των επόμενων ετών. «Here with Me», «Thank You» κονταροχτυπιούνταν για το ποιο είναι το πλέον αγαπημένο hit της, τη στιγμή που τα ραδιόφωνα σε όλο τον κόσμο κι όπως ήταν φυσικό και στην Ελλάδα, βομβάρδιζαν το airplay τους. Ακολούθησαν ασταμάτητες περιοδείες για πολλά χρόνια, βραβεία, sold out shows και συμμετοχή στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη.
Εν μέσω αυτών κυκλοφόρησε το 2003 το «Life for Rent» και πέντε χρόνια μετά το «Safe Trip Home», από όπου και ξεπήδησαν υπέροχα τραγούδια σαν το ομότιτλο του πρώτου, το υπέρ-λατρεμένο «White Flag», το «Don’t Leave Home» και το σπαραξικάρδιο «Don’t Believe in Love». Ακολούθησε ένα διάλειμμα χρόνων από τις live περιοδείες, όπου και κυκλοφόρησε το πιο εσωτερικό και κυκλοθυμικό «Girl who got Away», πριν έρθει το περσινό «Still on My Mind» που συγκαταλεγόταν αναμφίβολα στις κυκλοφορίες της χρονιάς που έφυγε πριν λίγες μέρες. Ατμοσφαιρικό κι εμπνευσμένο από την περίοδο της εγκυμοσύνης της στον γιο της Stanley, αποτελεί την πιο ώριμη στιγμή της δισκογραφίας της, με μεστούς κι ανεπιτήδευτους στίχους κι ερωτεύσιμες μελωδίες, με το «Hurricanes» να συμπληρώνει κάθε ενημερωμένη λίστα με τα καλύτερα τραγούδια του 2019.
Βάζοντας τέλος στην αναμονή πολλών χρόνων για το ελληνικό κοινό, η Dido θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Αθήνα στις 22 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε ένα βράδυ που θα έχει ως μουσική υπόκρουση τη μαγευτική φωνή της.
Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σύντομα μέσω του ticketmaster.gr, του site της High Priority και του δικτύου καταστημάτων Public και Reload stores.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποθέωση για τους αδελφούς Γκάλαχερ - Δείτε βίντεο
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα
Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;
Το «All My Life» στην εκκίνηση
Η προθυμία της «βασίλισσας της κάντρι» να δοκιμάσει πειραματικά φάρμακα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.