Μουσικη

Κόρε Ύδρο: Τα αγαπημένα παιδιά της Κέρκυρας

Τα παιδιά από την Κέρκυρα. Καμία σχέση με Ύδρα. Ούτε με Πάτρα

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 301
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kore_udro.jpg
Κόρε Ύδρο

Συνέντευξη με τους Κορέ Ύδρο

Τα παιδιά από την Κέρκυρα. Καμία σχέση με Ύδρα. Ούτε με Πάτρα. Ετοιμάζουν show για τα περήφανα ελληνικά βουνά, ακούνε ωραίες μουσικές και θα έχουν μαζί τους Εlectric Litany. Λίγο πριν την επανεμφάνιση στην Αθήνα απαντά στην ΑΤΗΕNS VOICE ο Π.Ε. Δημητριάδης με την πολύτιμη συνεπικουρία του όψιμου, αγαπημένου του φίλου-προστάτη-συμπαραστάτη Α.Μ., καμία σχέση με μέλος των ΚΥ, παρακαλώ να μπει…

Πώς σας έκατσε το όνομα Κόρε Ύδρο;  Από τη ροπή του Γεωργίου Αρβανιτάκιδος προς την επιστήμη της Χημείας. 

Ποια είναι όλη η αλήθεια για τα Παιδιά του ’78 τελικά; Δυστυχώς, τα βλέπω σύντομα μετανάστες στη Γερμανία, άνευ Καζαντζίδη κιόλας.

Πώς βλέπετε την ελληνική κατάσταση των πραγμάτων; Σαν τίτλο της πιο κακής ταινίας που θα έκανε ποτέ ο Βιμ Βέντερς. 

Πώς θα περάσουμε την εθνική κατάθλιψη;  Συχνά δεν μ’ αφήνει η προσωπική μου να καταπιαστώ μ’ αυτήν ενός ολόκληρου έθνους.

Θα μπορούσε τη δεδομένη περίοδο να σας εμπνεύσει η κατάσταση στην Ελλάδα, για ένα νέο δίσκο; Αλλιώς τι θα μπορούσε αυτή τη στιγμή, και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ, να σε ωθήσει να γράψεις; Το ότι η Ελλάδα όπως την ξέραμε πεθαίνει ήταν προδιαγεγραμμένο ήδη από μερικά χρόνια πριν. Τα σημάδια ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή, φώναζαν. Οπότε η όποια έμπνευση από την τρέχουσα κατάσταση θα ήταν αν μη τι άλλο παρωχημένη. Εδώ και μερικούς μήνες πιάνω τον εαυτό μου να εμπνέεται από έναν άλλης τάξεως, άσπιλο, ακατάληπτο και μυστικό έρωτα, που είναι ό,τι πιο υγιές μου έχει συμβεί ποτέ.

Δώσε μου 5 λέξεις που έχεις χρησιμοποιήσει στους στίχους σου και χαρακτηρίζουν τη δεδομένη στιγμή τα παιδιά του ’78.  Αν και η πλειοψηφία των παιδιών του ’78 λογικά θα διαφωνήσει: φόβος, ευθύνη, ενοχές, πόνος, ηδονή.

Αν όλα τέλειωναν εδώ, τώρα, πού και πώς θα σας έβρισκε το τέλος;  Στο δωμάτιο όπου μεγάλωσα, με μια καδραρισμένη φωτογραφία πάνω από το κεφάλι μου, με εικονιζόμενο εμένα νήπιο μ’ ένα φορτηγάκι στο χέρι στο παλιό νοσοκομείο της Κέρκυρας, να απαντάω νευριασμένος σε μια συνέντευξη. 

Τι βγάζει αυτή τη στιγμή η Κέρκυρα; Λιανολιές, αμπελόφυλλα, φράουλες, σύκα, παυλόσουκα και σιγά-σιγά τον Άι-Σπυρίδωνα στους δρόμους.  

Τι ετοιμάζετε για τη συναυλία στην Αθήνα; Ένα φαντασμαγορικό show αφιερωμένο στα βουνά της πατρίδας μας.

Πώς σας φάνηκε το “How to Be a Child and Win the War” των Electric Litany; Θυελλώδες.

Πώς βλέπετε (από απόσταση ασφαλείας) την Αθήνα; Μια χαρά είναι η Αθήνα. Για να καταλάβετε την προσωπική μου σχέση μαζί της, μέχρι πρότινος νόμιζα ότι το Γκάζι ήταν σταθμός του ηλεκτρικού. 

Tι ακούτε αυτή τη στιγμή; Midlake - Acts of Man, Beach House - Better Times, Sade - Long Hard Road, Charlotte Gainsbourg - La Collectionneuse, The Boy - Κουστουμάκι, The Pop Group - Don’t Call Me Pain.

INFO ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ - ELECTRIC LITANY GAGARIN. Έναρξη 21.00. Είσοδος € 15. Ταμείο € 18. Προπώληση: Ticket House, Πανεπιστημίου 42, 210 3608.366. Στις 14/5.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ