Μουσικη

Spotify: Οι καλλιτέχνες, τα τραγούδια και τα άλμπουμ της χρονιάς

Τα κομμάτια του Post Malone ακούστηκαν περισσότερες από 6,5 δισεκατομμύρια φορές

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-1140032598.jpg
Άγαλμα της Cardi B στο Spotify's RapCaviar Pantheon (Brooklyn Museum) © Dia Dipasupil / Getty Images / Ideal

Post Malone, Billie Eilish, Ariana Grande και «Señorita» είναι οι νικητές του 2019 για τους χρήστες του Spotify

Το 2019 φτάνει στο τέλος του και το Spotify μοιράζεται τη μουσική που φαίνεται να προτίμησαν οι χρήστες του όλη τη χρονιά. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν από τους καλλιτέχνες, τα άλμπουμ και τα τραγούδια που ακούστηκαν περισσότερο, μέχρι το νέο είδος μουσικής, το K-pop συγκρότημα και τον πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη που ξεχώρισαν.

Post Malone, Swae Lee - Sunflower (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Ο Post Malone είναι ο καλλιτέχνης που η μουσική του ακούστηκε πιο πολύ. Οι χρήστες της πλατφόρμας επέλεξαν τραγούδια του περισσότερες από 6,5 δισεκατομμύρια φορές, ενώ το άλμπουμ του, «Hollywood’s Bleeding», είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές και το κομμάτι του για την ταινία «Spiderman: Into the Spiderverse» με τον Swae Lee, «Sunflower», κατέλαβε την 3η θέση στα περισσότερο παιγμένα τραγούδια του 2019.

Από πίσω του βρίσκονται η Billie Eilish και η Ariana Grande. Η 17χρονη μπορεί να μην ξεπέρασε τον Post Malone στην κατηγορία καλλιτέχνης, αλλά βρέθηκε πιο ψηλά από αυτόν στην κατηγορία των τραγουδιών, με το «bad guy» να είναι δεύτερο μετά το «Señorita» της Camila Cabello και του Shawn Mendes –το οποίο ακούστηκε περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο φορές-, ενώ το «When we all fall asleep, where do we go?» ήταν το αγαπημένο άλμπουμ των χρηστών για το 2019, γεγονός που την κάνει την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη που βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας άλμπουμ του Spotify.

(Full Album)

Στις μικρότερες κατηγορίες, στα K-pop συγκροτήματα οι νικητές ήταν αρκετά προβλέψιμοι, αφού πρώτοι στην κατηγορία ήταν οι BTS, ενώ το νέο μουσικό είδος που ξεχώρισε είναι το Modern Bollywood, που πρωτοέκανε την εμφάνισή του στην πλατφόρμα τον περασμένο Φεβρουάριο. Παράλληλα, αγαπημένος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης της χρονιάς αναδείχτηκε η Lizzo και το άλμπουμ άλλης δεκαετίας που ακούστηκε περισσότερο φαίνεται ότι ήταν το «Bohemian Rhapsody» των Queen.

Lizzo - Jerome (Live at the 2019 American Music Awards)

Το Spotify, όμως, υπολόγισε ότι δεν αλλάζουμε μόνο έτος, αλλά και δεκαετία. Γι’ αυτό, για όλες τις παραπάνω κατηγορίες βρήκε και μοιράστηκε τους νικητές όλων των 2010s. Ο Drake είναι ο πιο αγαπημένος καλλιτέχνης των τελευταίων 10 χρόνων (προφανώς και ο πιο αγαπημένος άντρας καλλιτέχνης), με τον Ed Sheeran να τον ακολουθεί, αλλά και να έχει το πιο δημοφιλές τραγούδι, το «Shape of You».

Ed Sheeran - Shape of You (Official Music Video)

Ακούστε τα 50 πιο αγαπημένα τραγούδια της τελευταίας δεκαετίας εδώ: 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ