Μουσικη

Ο Kanye West με τον πατέρα του στο νέο βιντεοκλίπ του

«Μου πήρε 42 χρόνια να καταλάβω ότι ο μπαμπάς μου είναι ο καλύτερος φίλος μου»

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kanye.jpg

Ο Kanye West με τον πατέρα του, Ray West, στο βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Follow God» από το άλμπουμ «Jesus Is King»

Αν βασιζόμασταν στους στίχους του «Follow God», του κομματιού από τον νέο δίσκο του Kanye West «Jesus Is King», θα υποθέταμε ότι ο ράπερ δεν έχει τις πιο ήρεμες σχέσεις με τον πατέρα του. Ο λόγος είναι ο στίχος «I was screaming at my dad, he told me “It ain’t Christ-like”» (Φώναζα στον πατέρα μου, μού είπε ότι αυτό δεν είναι χριστιανικό). Εξάλλου είναι γνωστό ότι από την ηλικία των 3 και έπειτα – μετά το διαζύγιο των γονιών του -, ο Kanye έβλεπε τον Ray West μόνο τα καλοκαίρια, αφού πλέον έμεναν ο ένας στο Σικάγο και ο άλλος στην Ουάσινγκτον.  

Ωστόσο, πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε το video clip του τραγουδιού και δίπλα στον Kanye West είδαμε τον πατέρα του. Οι δυο τους έκαναν βόλτες και μίλαγαν στο ράντσο αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων του τραγουδιστή στο Γουαϊόμινγκ και δεν φάνηκε να υπάρχει καμία μεταξύ τους ένταση. Όσο, μάλιστα, οι δυο τους πλησιάζουν τον φακό, πριν ξεκινήσει η μουσική, ακούμε την φωνή του πάστορα Kerwin B. Lee να λέει: «Τι πραγματικά σημαίνει να ακολουθείς τον θεό; Καθώς στέκομαι εδώ σήμερα, θυμάμαι την πρώτη φορά που τα παιδιά μου είχαν την ευκαιρία να δουν χιόνι. Και όταν βγήκαμε έξω στο χιόνι, φοβόντουσαν τρομερά για το τι βήματα έπρεπε να κάνουν πάνω του. Και αυτό που έκανα ήταν να περπατήσω μπροστά τους και να κάνω εγώ αυτά τα βήματα. Και τους είπα “Αντί να δημιουργείτε δικά σας ίχνη, περπατήστε πάνω στα ίχνη που έχω ήδη κάνει εγώ”».

Στο φινάλε του video η εικόνα γίνεται μπλε, ώστε να διαβάσουμε ένα κείμενο από τον ράπερ: «Ο μπαμπάς μου με επισκέφτηκε σε ένα από τα ράντσα μου στο Κόντι του Γουαϊόμινγκ. Μου μίλησε για την αγάπη του για το ψάρεμα και για το ότι θα του άρεσε να έρχεται εδώ τα καλοκαίρια. Μου πήρε 42 χρόνια να καταλάβω ότι ο μπαμπάς μου είναι ο καλύτερος φίλος μου. Με ρώτησε, “Πόσα στρέμματα είναι αυτό;”. Του είπα 4.000. Απάντησε με αυτές τις τρεις λέξεις: “Ένας μαύρος άντρας;”».  

Kanye West - Follow God

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ