Μουσικη

Ο Silot λίγο πριν το πρώτο του live

Μιλήσαμε με τον μουσικό που βλέπει την pop αλλιώς

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία: John Koliopoulos
Φωτογραφία: John Koliopoulos

Ο Silot live στο Rudu Bar των Πετραλώνων στις 20/10

Ο Silot εμφανίστηκε στα ακουστικά μας κάτι λιγότερο από έναν χρόνο πριν και μαζί του έφερε μια καινούργια οπτική απέναντι στην pop. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 21.00 θα τον απολαύσουμε στο πρώτο του live στο Rudu Bar (Ευάδνης 1, Πετράλωνα), όπου θα κάνει το Opening Act στη LOU. Λίγο πριν βγει για πρώτη φορά στη σκηνή, μιλήσαμε μαζί του.

Ποιο είναι το story πίσω από τη δημιουργία του πρώτου σου τραγουδιού; Πώς σου γεννήθηκε η επιθυμία να γίνεις μουσικός;
Το πρώτο τραγούδι που αποφάσισα να κυκλοφορήσω, κρύβει μια πικρή ιστορία. Έχει να κάνει με τις κρίσεις πανικού που περνούσα κάποια περίοδο της ζωής μου και ήθελα να το επικοινωνήσω, γιατί ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι εκεί εξω αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο. Το μήνυμα μου λοιπόν μέσα από το τραγούδι «Ο Κόσμος Μου» είναι ότι μπορείς να νικήσεις τις κρίσεις πανικού όταν ανακαλύψεις για ποιο λόγο ήρθαν. Πρέπει να σκάψεις βαθιά μέσα σου και να το βρεις. Η επιθυμία μου, λοιπόν, να ασχοληθώ με το τραγούδι έρχεται από πράγματα που θέλω να επικοινωνήσω, είναι ένας τρόπος εκτόνωσης για εμένα. Πάντα έγραφα τραγούδια, απλά πλέον είμαι κι αυτός που θέλω να τα ερμηνεύει. Βρίσκω μια ολοκλήρωση μέσα από αυτόν τον συνδυασμό.

Silot/ Φωτογραφία: John Koliopoulos

Για ποιον λόγο επέλεξες το όνομα Silot;
Το όνομα Silot έχει προέλθει από ένα παιχνίδι με τον καθρέφτη. Ας πούμε ότι είναι ο αντικατοπτρισμός μου.

Ποια ήταν τα δύσκολα και ποια τα εύκολα βήματα μέχρι τώρα;
Θα ξεκινήσω με τα εύκολα, που ήταν ότι είχα ένα όραμα, ήξερα όταν ξεκίνησε το project Silot  τι έιναι αυτό που ήθελα να κάνω με τη μουσική. Τα δύσκολα ήταν στην αναζήτηση παραγωγού, που ευτυχώς βρήκα τον Barrice που αφουγκράστηκε αμέσως την αισθητική που ήθελα να ντύσω τα τραγούδια μου. Το πιο δύσκολο ήταν να το επικοινωνήσω όλο αυτό μια που δεν είμαι κάτω από την ομπρέλα κάποιας δισκογραφικής εταιρείας. 

Silot/ Φωτογραφία: John Koliopoulos
Silot/ Φωτογραφία: John Koliopoulos

Πώς θα εξελίξεις όσα πέτυχες μέχρι τώρα; Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;
Η εξέλιξη είναι κάτι που πάντα με απασχολεί. Θεωρώ πως η πρώτη κυκλοφορία του τραγουδιού είναι ένα intro στον μουσικό μου κόσμο. Είναι ένα πολύ μικρό δείγμα από αυτά που έχω στα σκαριά. Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι στο studio για την ολοκλήρωση του δεύτερου μου single «Χαρτομάντιλα στη καρδιά» και παράλληλα συζητάω για την οπτικοποίησή του, καθώς θα συμμετάσχω κι εγώ στην σκηνοθεσία αυτή τη φορά. Επίσης μαζεύω το υλικό για το πρώτο μου ολοκληρωμένο album που ευελπιστώ να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Αν μπορούσες να επιλέξεις το ιδανικό live, την ιδανική συνεργασία με άλλον καλλιτέχνη και το ιδανικό background για ένα videoclip, ποια θα ήταν αυτά; 
Το ιδανικό live για εμένα θα ήταν σε έναν χώρο θεάτρου! Κάτι το οποίο θέλω να κάνω μελλοντικά είναι να συνδυάσω τραγούδια και performance μαζί. Όχι μιούζικαλ όμως. Πιο πειραματικό το σκέφτομαι. Ιδανική συνεργασία ε; Έχω σκεφτεί ένα περίεργο πάντρεμα που θα ήθελα να κάνω μελλοντικά. Μεταξύ Μαρίνας Σάττι, Saske και εμού. Όσον αφορά το ιδανικό background για videoclip δεν ξέρω. Σε κάθε τραγούδι αλλάζει και το background. Θαυμάζω πολύ τα clips της Bellie Eilish ας πούμε.

Silot/ Φωτογραφία: John Koliopoulos
Silot/ Φωτογραφία: John Koliopoulos

Πες μας λίγα λόγια για το πρώτο σου live και τα συναισθήματα σου.
Oh Yeah! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την πρώτη μου live εμφάνιση στο Rudu Bar, η οποία θα είναι acoustic. H πρώτη μου εμφάνιση γίνεται στα πλαίσια της live εμφάνισης της LOU κι εγώ θα κάνω το OpeningAct.  Θέλω να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην LOU που σκέφτηκε εμένα για το άνοιγμα του live!  Θα πω για πρώτη φορά ακυκλοφόρητα τραγούδια μου καθώς και κάποια covers άλλων καλλιτεχνών. Ανυπομονώ όσο δεν φαντάζεσαι!

Silot | the Acoustic Home Session | Ο Κόσμος Μου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ