Μουσικη

Ακούστε το πρώτο προσωπικό τραγούδι του Michael Stipe των R.E.M.

Ονομάζεται «Your Capricious Soul» και όλα τα έσοδα θα πάνε σε οργάνωση που μάχεται για την κλιματική αλλαγή

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Michael Stipe REM New Song.jpg
Michael Stipe © Jason Kempin/Getty Images/Ideal Image

Ο Μάικλ Στάιπ των R.E.M. επιστρέφει με το πρώτο προσωπικό του τραγούδι με τίτλο «Your Capricious Soul», με τα έσοδα να πηγαίνουν σε οργάνωση για το περιβάλλον

Πριν λίγες ώρες είχαμε την ανακοίνωση για την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού του Μάικλ Στάιπ των R.E.M., το πρώτο προσωπικό τραγούδι του μεγάλου τραγουδοποιού από την Αθήνα της Τζόρτζια και η πρώτη του ηχογράφηση μετά το 2011 και το άλμπουμ «Collapse Into Now».

[[{"fid":"708168","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Το νέο τραγούδι έχει τίτλο «Your Capricious Soul» και διατίθεται προς download μέσα από την προσωπική του σελίδα για μόλις 77 cents.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις και licensing του τραγουδιού θα δοθούν στην ομάδα Extinction Rebellion, μία do-it-together ομάδα με έδρα τη Βρετανία που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής.

Από σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, ξεκινάνε σε διάφορες πόλεις του κόσμου μία σειρά από διαδηλώσεις και δράσεις της Extinction Rebellion και η κυκλοφορία του τραγουδιού θέλει να συμπέσει με αυτές. Είναι γνωστές εδώ και χρόνια οι θέσεις και ευαισθησία του Μάικλ Στάιπ γύρω από οικολογικά ζητήματα, μία από τις πιο δυνατές φωνές από το χώρο της μουσικής και του entertainment.

«Έκανα ένα μεγάλο διάλειμμα από τη μουσική και τώρα ήθελα να ξαναμπώ. Αγαπάω το «Your Capricious Soul», είναι η πρώτη προσωπική μου δουλειά. Θέλω να προσθέσω τη φωνή μου σε αυτή τη νέα συναρπαστική αλλαγή συνείδησης. Η Extinction Rebellion μου έδωσε το κίνητρο να κυκλοφορήσω το τραγούδι τώρα και να μην περιμένω. Η σχέση μας με το περιβάλλον είναι μία έγνοια συνεχής, τώρα όμως νοιώθω πιο αισιόδοξος, γεμάτος ελπίδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή που χρειάζεται για να βελτιώσουμε τον όμορφο πλανήτη μας, τη θέση μας και το ρόλο μας σε αυτόν» το προσωπικό μήνυμα του Μάικλ Στάιπ μέσα από την προσωπική του σελίδα.

Πίσω από τη σκηνοθεσία του video για το «Your Capricious Soul» βρίσκεται η Βρετανή Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον, η οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Μάικ Στάιπ και τους R.E.M.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ