Μουσικη

Τα ολογράμματα των Roy Orbison και Buddy Holly σε περιοδεία

Τα δύο ιερά τέρατα του αμερικάνικου ροκ εν ρολ θα «ζωντανέψουν», μέσω της ολογραφικής τεχνολογίας

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Roy Orbison BuddyHolly hologram tour
© Base Hologram

Roy Orbison και Buddy Holly «ζωντανέυουν» μέσα από την περιοδεία των ολογραμμάτων τους

Οι συναυλίες με ολογράμματα είναι από μόνες τους ένα γεγονός εδώ και λίγα χρόνια στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του πλανήτη (Κορέα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ). Για κάποιους φάνταζε κακή ιδέα στην αρχή (ίσως ακόμα να το θεωρούν κακή ιδέα), άλλοι δεν ήταν σίγουροι πως θα τις υποδεχτεί το κοινό και πως θα παρουσιαστεί τεχνικά. Φαίνεται πως όλα αυτά έχουν λυθεί και η υποδοχή πολλών ανάλογων συναυλιών είναι εντυπωσιακή, με τις μεγαλύτερες εταιρίες entertainment να τις αγκαλιάζουν (μην πούμε πως «σκίζονται» ποιοι θα πάρουν πρώτοι τα δικαιώματα καλλιτεχνών που έχουν φύγει από τη ζωή εδώ και πολλές δεκαετίες).

Roy Orbison BuddyHolly hologram tour
© Base Hologram

Μέχρι να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια το ολόγραμμα της Μαρίας Κάλλας στο ΘΕΑΤΡΟΝ – Ελληνικός Κόσμος τον φετινό Νοέμβριο (sold out και τα δύο dates), η αμερικάνικη εταιρία Base Hologram (η ίδια εταιρία πίσω από τα hologram shows με την Κάλλας) ανακοίνωσε παγκόσμια περιοδεία με τους Roy Orbison και Buddy Holly.

Τα δύο ιερά τέρατα του αμερικάνικου ροκ εν ρολ θα «ζωντανέψουν», μέσω της ολογραφικής τεχνολογίας και τρισδιάστατης απόδοσης, σε μία περιοδεία στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη για όλο τον Οκτώβριο και Νοέμβριο. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις θα παίζουν ταυτόχρονα σε δύο μέρη, ενώ τα ολογράμματα πάντα θα συνοδεύονται από μία live μπάντα και back-up τραγουδιστές.

Είναι σίγουρα πρωτόγνωρο να βλέπεις –έστω μέσα από ολόγραμμα– έναν Buddy Holly που άφησε τη ζωή του μετά από αεροπορικό δυστύχημα το 1959, μαζί με τον Roy Orbison που πέθανε το 1988.

Δυστυχώς, η περιοδεία “The Rock ‘N’ Roll Dreams Tour” δεν θα κάνει στάση στην Ελλάδα. Ας αρκεστούμε στη Μαρία Κάλλας.

BASE Buddy Hologram Demo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ