Μουσικη

Η παραδοσιακή μουσική γίνεται ένα με το σήμερα στο ΚΠΙΣΝ

23 μουσικά σχήματα και περισσότεροι από 200 νέοι καλλιτέχνες στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
domnasamioy_fotoathinakazolea.jpg
Δόμνα Σαμίου © Αθηνά Καζολέα

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου και το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζουν τη 2η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής

«Ένα τραγούδι παραδοσιακό κρύβει μέσα του ένα ήθος, μια λεβεντιά, μια αξιοπρέπεια» συνήθιζε να λέει η τραγουδίστρια και μουσικολόγος Δόμνα Σαμίου. Αυτό θα αποδειχτεί και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (28 και 29) στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

23 μουσικά σχήματα και περισσότεροι από 200 νέοι καλλιτέχνες θα βρεθούν εκεί αυτό το διήμερο, για να μας αποδείξουν ότι η παραδοσιακή μουσική συνεχίζει και σήμερα να έχει δύναμη, με αφορμή την 2η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής, την εκδήλωση που το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει μαζί με τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου. Η τελευταία, εξάλλου, ως η γυναίκα που συντέλεσε στη διάδοση του παραδοσιακού τραγουδιού, θα αποτελέσει και την πηγή έμπνευσης των μουσικών και των τραγουδιστών της Συνάντησης, οι οποίοι θα έρθουν να πειραματιστούν με τους παραδοσιακούς ήχους και να τους φέρουν στο σήμερα.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Σωκράτης Σπινόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός, που υπήρξε στενός συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου μέχρι και το τέλος της ζωής της το 2012. Εκείνο το Σαββατοκύριακο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκ νέου την παραδοσιακή μουσική από την Χορωδία Δόμνα Σαμίου, αλλά και τα συγκροτήματα Κυρατζήδες, Πεντάηχον, Μουσικό Σχολείο Ιλίου, Θρακιώτικη Σπείρα, The Worksongs Project,Mare Nostrum, KIRKI, Λεφτοκάρυα Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης,  Kocaman Ensemble, En Trata, Abdal, People of the Wind, Γης Μαδιάμ, Απλό Τρίο, Σεκέρ Παρέα, Μελτέμια, Harman, Αλάσια Τρίο, Αθιβολές, Αμορόζα, Ντιλγκιρούδι και Τριζάλια.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ