Μουσικη

O Ed Sheeran «έσπασε» το ιστορικό ρεκόρ των U2

Η περιοδεία του «Divide» είναι η πιο επικερδής όλων των εποχών

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-1156802643.jpg
Ed Sheeran © Gareth Cattermole/Getty Images/Ideal Image

Ed Sheeran: Η περιοδεία του «Divide» είναι η πιο επικερδής όλων των εποχών ξεπερνώντας το ρεκόρ των U2.

Τον αντέχετε ή δεν τον αντέχετε, στα 28 του κυριαρχεί στη μουσική βιομηχανία όσο λίγοι. Το τέταρτο άλμπουμ του βρετανού ποπ σταρ «No.6 Collaborations Project» κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα κατακτώντας τις κορυφές των charts και τραβώντας το ενδιαφέρον των ακροατών με τις πολλές συνεργασίες του, αφού Justin Bieber, Camila Cabello, Travis Scott, Eminem, 50 Cent, Cardi B, Paulo Londra, Young Thug και Bruno Mars είναι μερικοί από τους τραγουδιστές που μοιράζονται το μικρόφωνο μαζί του. Grime, μπαλάντες, latin και hip hop γίνονται ένα, όταν μιλάμε για τον Ed Sheeran.

Ed Sheeran & Travis Scott - Antisocial [Official Music Video]

Την περασμένη εβδομάδα, ένα πελώριο άγαλμά του τοποθετήθηκε στη Μόσχα, στο πλαίσιο συνεργασίας των Yandex και Warner Music, προμοτάροντας με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο τις συναυλίες του.

Το κύμα επιτυχίας όμως για το δημοφιλή τραγουδιστή έμελλε να μεγαλώσει κι άλλο, αφού όπως ανακοίνωσε το Billboard, κατάφερε ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: αυτό της πιο επικερδούς περιοδείας όλων των εποχών.

Ed Sheeran Moscow Statue.jpg
© Yandex Music

Ξεπερνώντας τους U2 και την περιοδεία «360°» του 2011, τη χρονιά που οι Ιρλανδοί είχαν «εκθρονίσει» με κέρδη 736.4 εκατομμυρίων δολαρίων τους Rolling Stones και την περιοδεία τους «A Bigger Bang Tour» που τους είχε αποφέρει 558 εκατομμύρια δολάρια, ο Ed Sheeran, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί, για την τουρνέ του «Divide» σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αυστραλία και Αμερική, έφτασε τα 737.9 εκατομμύρια δολάρια με 246 συναυλίες στις οποίες πουλήθηκαν 8.503.496 εισιτήρια.

Κερδίζοντας στον εμπορικό ανταγωνισμό των συναυλιών μπάντες-μεγαθήρια όπως οι AC/DC και οι Guns N' Roses, το αστέρι του νεαρού τραγουδοποιού και ηθοποιού φαίνεται να μην είναι διάττον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ