Μουσικη

«Εν Ερμουπόλει»: Ο Γιώργος Νταλάρας τιμά τον Μάνο Ελευθερίου

O διαχρονικός ερμηνευτής σε ένα τραγούδι αφιερωμένο στη Σύρο

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
305898.jpg
© ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

«Εν Ερμουπόλει»: Ο Γιώργος Νταλάρας συναντά τον Μάνο Ελευθερίου με φόντο τη Σύρο.

Μάνος Ελευθερίου - Γιώργος Νταλάρας και στη μέση... η Σύρος. Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει το single «Εν Ερμουπόλει»  που οπτικοποιήθηκε από τον Νίκο Σούλη σε ένα ευρηματικό βίντεοκλίπ. Εκεί, ο Γιώργος Νταλάρας «συναντά» τον Μάνο Ελευθερίου και οι δυο τους, την αγαπημένη τους Σύρο, σε διάφορα στιγμιότυπα.

Γιώργος Νταλάρας - Εν Ερμουπόλει - Official Music Video

Ο διαχρονικός ερμηνευτής με ένα τραγούδι που είναι βασισμένο στον λόγο του αείμνηστου ποιητή και στιχουργού Μάνου Ελευθερίου και έχει συνθέσει ο Μιχάλης Τερζής, εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Walnut Entertainment.

Ο χρόνος, ο τόπος και η μαγεία συνυπάρχουν στο τραγούδι, ενώ στη συνέχεια, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε δίσκο ο «Νοητός Λύκος», η σημαντική παράσταση του τελευταίου έργου του Μάνου Ελευθερίου που μελοποιήθηκε από τον Γιώργο Ανδρέου και παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Οκτώβριο 2018.

thumbnail_giorgos-dalaras-en-ermoupolei.jpg

Η παράσταση ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει σε δίσκο τον Σεπτέμβριο του 2019 με ερμηνευτές τον Γιώργο Νταλάρα, τον Χρήστο Θηβαίο και τη Μάρθα Φριτζήλα. Ο «Νοητός Λύκος» θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτική έκδοση με ιδιαίτερη εικαστική πρόταση και θα παρουσιαστεί στο κοινό σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στο σπουδαίο αυτό έργο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ