Μουσικη

O Stormzy είναι ο νέος «βασιλιάς» του Glastonbury (video)

Απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος και πιο πολιτικοποιημένος ράπερ της Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Zoë Kravitz Hosts Her 'Big Little Lies' Sisters At Pre-Wedding Dinner In Paris

Στην ηλικία των 25 ετών είναι ο πρώτος Βρετανός ράπερ και headliner στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής της Βρετανίας, το Glastonbury.

Ο Stormzy κατέπληξε το κοινό, γέμισε τη σκηνή Pyramid του φεστιβάλ μουσικής του Glastonbury και με την παρουσία του απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος ράπερ της Βρετανίας σήμερα κι ας έχει μόνο ένα άλμπουμ στο ενεργητικό του.

Φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με τη σημαία της Βρετανίας ο Stormzy μίλησε για την ανισότητα στο δικαστικό σύστημα της χώρας του, για τις φυλετικές διακρίσεις και τη βία στους δρόμους της χώρας του.

Ο Stormzy είναι ο πρώτος Βρετανός ράπερ headliner στο θρυλικό φεστιβάλ. Είναι μόλις 25 ετών και είναι επίσης το νεότερο πρώτο όνομα στη σκηνή Pyramid. Μια επιλογή που συζήτηθηκε, αλλά απεδείχθη σωστή. 

«Αυτή είναι η καλύτερη και σημαντικότερη βραδιά της ζωής μου», είπε ο ράπερ στο πλήθος.

Άνοιξε το σόου του με ένα βίντεο στο οποίο ο Jay-Z δίνει συμβουλές στον Stormzy για την πρώτη του ιστορική εμφάνιση σε σκηνή του Glastonbury. Ο Αμερικανός σταρ λέει στον Βρετανό να αδράξει τη στιγμή για να αλλάξει την κουλτούρα, να εμπνεύσει με τη μουσική τις μελλοντικές γενιές των μαύρων παιδιών της χώρας του.

Stormzy first solo black British artist headlines Glastonbury (1) (UK) - BBC News - 29th June 2019


«Ο πολιτισμός κινεί τον κόσμο», λέει ο Jay-Z, «και μόλις ανέβεις στη σκηνή θα το νιώσεις γιατί ο κόσμος είναι έτοιμος για αυτήν την αλλαγή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ