Μουσικη

Planet οf Zeus: Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το μεγαλύτερό τους όπλο

Οι Αθηναίοι rockers μιλούν για το νέο βίντεο κλιπ «Revolution Cookboοk» από το επερχόμενο άλμπουμ «Faith In Physics»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Planet Of Zeus - Revolution Cookbook

Planet οf Zeus: Δείτε το νέο τους βίντεο κλιπ «Revolution Cookboοk» και διαβάστε όσα μάς είπε ο κιθαρίστας Στέλιος Προβής για το καινούργιο τους άλμπουμ «Faith In Physics»

Το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους κυκλοφορεί στις 27 Σεπτεμβρίου από την φημισμένη στους fuzz rock ήχους εταιρία Heavy Psych Sounds, με εννιά καινούργια τραγούδια που όλοι οι φίλοι της μπάντας έχουν την περιέργεια να ακούσουν. Οι Planet οf Zeus αγαπούν να μην επαναλαμβάνονται. Αρέσκονται να προσεγγίζουν το rock κάθε φορά όπως αισθάνονται. Κι ενώ έχουν το χάρισμα να γράψουν τα ριφ του λαού, πάνε πάντα τον ήχο τους κάπου αλλού. Τι παίζει στο «Faith In Physics»; Ο κιθαρίστας Στέλιος Προβής μιλά στην ATHENS VOICE, με αφορμή το βίντεο κλιπ του «Revolution Cookbook» που μόλις κυκλοφόρησε.

3.jpg
© Πέτρος Πουλόπουλος

Το «Revolution Cookbook» είναι το πρώτο σας βίντεο κλιπ από το «Faith In Physics». Ποια ήταν η ιδέα γύρω από την οπτικοποίησή του;
Αποφασίσαμε να «βγάλουμε» πρώτο το «Revolution Cookbook γιατί θέλαμε ένα κομμάτι αντιπροσωπευτικό του κλίματος του δίσκου. Όχι απαραίτητα μουσικά αντιπροσωπευτικό αλλά και σε επίπεδο μηνύματος. Επίσης ήταν το κομμάτι που ξεχώρισε ο φίλος μας Έβαν Μαραγκουδάκης, ο οποίος μαζί μετη G.N.P. productions ανέλαβε να το κάνει βίντεο κλιπ.

«Faith In Physics». Τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον τίτλο και πόσο διαφορετικό είναι αυτό το άλμπουμ από τα προηγούμενα;
Είναι ένας τίτλος που νομίζω δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Από την κάθε μορφής θρησκοληψία μέχρι τους flat earthers, τους ψεκασμένους και τις επιστολές του Ιησού, ο ανθρώπινος πολιτισμός μοιάζει να χάνει τον προσανατολισμό του αλλά πάνω απ' όλα δείχνει να εγκαταλείπει το μεγαλύτερό του όπλο, το μυαλό του, τη λογική. Η εποχή αυτή της παράνοιας μας βρίσκει απέναντι να κοιτάμε αποσβολωμένοι.

Planet Of Zeus Faith In Physics Interview.jpg
© Πέτρος Πουλόπουλος

Ηχογραφήσεις σε τρία διαφορετικά στούντιο. Σκεφτήκατε να βγείτε λίγο από το comfort zone μήπως, ήταν τεχνικό θέμα, κάτι άλλο;
Κάναμε ό,τι θεωρήσαμε απαραίτητο για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο vibe. Είτε επειδή ο ένας χώρος μας άρεσε για να γράψουμε τύμπανα, είτε επειδή ο άλλος ήταν το προβάδικό μας και εκεί νιώθαμε πιο άνετα από παντού για να γράψουμε τα έγχορδα. Όλα έγιναν για να περάσουμε εμείς καλύτερα κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων!

Planet Of Zeus Faith In Physics Album.jpg

Ποιος σχεδίασε το εξώφυλλο και τι θέλατε να βγάλετε με αυτή την εικόνα;
Το εξώφυλλο το έφτιαξε ο Αριστοτέλης Ρουφάνης, ένας άνθρωπος που μέσα από τη μέχρι τώρα δουλειά του έμοιαζε να είναι ακριβώς στο πνεύμα που θέλαμε. Αφού λοιπόν βρεθήκαμε και συζητήσαμε, ανακαλύψαμε ότι μοιραζόμαστε πολλές ανησυχίες και σκέψεις. Η επιβλητική και αχανής κάτοψη μιας μητρόπολης, είναι την ίδια στιγμή το μεγαλείο και ο ξεπεσμός της ανθρωπότητας. Μένουμε μέσα σε αυτές τις απέραντες κατασκευές που είναι αξιοθαύμαστο και μόνο που τις φτιάξαμε και είμαστε εδώ ο ένας πάνω στον άλλο κυριολεκτικά, αλλά μας βασανίζει αυτή η αβάσταχτη μοναξιά που νιώθει κανείς όταν δεν είναι μόνος του. Κάτι τέτοιο…

Οι πρώτες αντιδράσεις από το στενό σας περιβάλλον για όσα θα ακούσουμε τον Σεπτέμβριο;
Δεν λέμε! Δεν προκαταβάλλουμε κανένα.

2.jpg
© Πέτρος Πουλόπουλος

Τι σημαίνει ροκ για τους Planet οf Zeus;
Τι να σου πω... Είναι οι άνθρωποι, το συναίσθημα, η ελπίδα, το όνειρο, η αμφισβήτηση και τελευταία και καταϊδρωμένη η μουσική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ