Μουσικη

Indies ενωμένοι

300 βινύλια, 8 κομμάτια,4 συγκροτήματα, 1 live – «For The Record», το Σάββατο στο Bios

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 349
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
group_thug.jpg

Το Sonic Playground είναι το στούντιο του Νίκου Τριανταφύλλου στον Κολωνό. Κατά καιρούς έχει δώσει το όνομά του σε διαδικτυακό περιοδικό, μουσικό blog, δισκογραφικό label, DJ acts – άλλα ζουν ακόμα, άλλα ανήκουν στο παρελθόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από εκεί έχουν περάσει σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες/γκρουπ της πολύφερνης «νέας ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής», από τη Monika και τους My Wet Calvin στους Modrec και τους Mary And The Boy. Πήγαν, είδαν (φως) και μπήκαν, πρόβαραν, έγραψαν, ηχογράφησαν και μετά έφαγαν από τα χέρια του Νίκου, του καλύτερου indie μάγειρα της Αθήνας. Τώρα, οι καιροί είναι δύσκολοι. Και οι ημιεπαγγελματικές ρομαντικές απόπειρες δισκογραφίας σε «ματώνουν» περισσότερο. Η ισχύς εν τη ενώσει, λοιπόν. Ως ιδανική λύση αξιοπρεπούς κυκλοφορίας που συνιστά και event. Οι Zebra Tracks, οι Exposed By Observers, οι Space Blanket, οι Felizol & Boy αποφάσισαν να βγάλουν ένα 12ιντσο, συνεισφέροντας από 2 νέα tracks έκαστος. Φυσικά, η περίσταση επιβάλλει πάρτι/live. Το Σάββατο, στο Bios, εκεί που θα προμηθευθείς και το βινύλιο που σπαρταράει. Η A.V. έβαλε τους πρωταγωνιστές να φωτογραφηθούν και τους ζήτησε να διαλέξουν το σάουντρακ της πόλης, να της συστηθούν δηλαδή, αφιερώνοντας από ένα κομμάτι ο καθένας…

Γιώργος Νίκας ZEBRA TRACKS κιθάρα/φωνή
Acid Baby Jesus I’m dead «Είναι ωραία να βγαίνεις τα βράδια στην Αθήνα και να φωνάζεις “I’m dead! Oh yes, I’m dead!” και να το διασκεδάζεις με την ψυχή σου!»

Αντώνης Καββαδίας ZEBRA TRACKS κιθάρα/φωνή
Tootsie Babes Lenora  «“Please don’t bother which way you’ll please me, just as long as you’re smiling at me”. Η μεγαλύτερη tropical μπάντα της Αθήνας προτείνει ένα ανιδιοτελές χαμόγελο που τελευταία εκλείπει, λίγο πριν μπει το πιο αισιόδοξο guitar riff που άκουσα ποτέ!»

Κώστας Βαβούσης ZEBRA TRACKS μπάσο
Caribou Odessa «Με την ευχάριστη επανάληψη του ρεφρέν και το σταθερό ρυθμικό μοτίβο, νιώθω ότι μπορώ να περπατήσω ολόκληρη την πόλη με μια ανάσα».

Θοδωρής Βρανάς ZEBRA TRACKS ντραμς
Boy Sets Fire Release the Dogs «Διαφορετικά, κάποιο ελληνικό κομμάτι που να λέει “τρεις λαλούν και δυο χορεύουν”».

Ζήσης Zade ZEBRA TRACKS synths/κιθάρα
The Jam Α Town called malice «Γιατί όσο κι αν προσπαθεί να με κάνει να τη σιχαθώ, τα χρόνια της ενηλικίωσης πουθενά αλλού δεν θα ήταν τόσο γεμάτα. “But I’d sooner put some joy back in this town called malice”».

Στράτος Μπιχάκης EXPOSED BY OBSERVERS κιθάρα/synths
Liars It Fit When I Was A Kid «Ωμός σουρεαλισμός, ακριβώς όπως το να ζεις εδώ».

Παναγιώτης Μελέτης EXPOSED BY OBSERVERS synths/φωνή
Sun Ra Enlightment «Γιατί ολόκληρος ο δίσκος είναι ιδανικός για δημιουργικές σκέψεις, περπατώντας τα βράδια».

Μάριος Νάρης EXPOSED BY OBSERVERS programming/φωνή
Zomby The Forest «Γιατί δεν περνάει μέρα που να μην το ακούσω».

Abdul SPACE BLANKET κιθάρα/φωνή/synths
Les Rythmes Digitales Soft Machine «Γιατί, όταν το ακούω, ξυπνάει ο Lucifer μέσα μου!»

Biscuit SPACE BLANKET synths/φωνή
Dan Le Sac vs Scroobius Pip Stake a Claim «Γιατί πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!»

Γιάννης Βεσλεμές (Felizol) programming/φωνή
Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy) synths/φωνή
Vangelis The City «Το γράφει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Ρώμη, το μιξάρει στο Παρίσι παρέα με τον Πολάνσκι, που σιγοψιθυρίζει αγγλικά και γαλλικά με πολωνική προφορά. Ο Παπαθανασίου θυμάται μια πόλη από το μέλλον. Η Αθήνα δεν υπάρχει πλέον σε κανένα χάρτη».

Νίκος Τριανταφύλλου SONIC PLAYGROUND παραγωγή
Sham 69 If The Kids Are United «...they will never be divided»

Info

4/6 @ Bios, Πειραιώς 84, είσοδος € 10 με 12’’ βινύλιο για τους πρώτους 300

Φωτό: DAMIAN ARGI

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ