Μουσικη

Μουσικό κουίζ: μόνο οι φανατικοί του «εναλλακτικού» θα βρουν τις απαντήσεις

Γνωρίζεις τους στίχους; Απάντησε ποιος τους έγραψε και ποιος τους τραγούδησε

19857578.jpg
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Κουίζ: Δέκα ερωτήσεις πάνω στο ελληνικό τραγούδι. Βρες στιχουργούς και ερμηνευτές.

Διαλέξαμε μερικά γνωστά και κάποια λιγότερο γνωστά τραγούδια. Γνωρίζεις ποιος είναι ο στιχουργός και ποιος ο ερμηνευτής/τρια; Μην μπεις στο YouTube, αφέσου στις αναμνήσεις σου.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 10
anna-bissi-anna-vissi-hit-channel.jpg
Κοίτα αν θες τον εαυτό σου στον καθρέφτη, να δεις κι εκείνος ότι θα σε βγάλει ψεύτη, γιατί δεν ήσουνα ποτέ αληθινός, μα ψεύτικος.
dalaras_prespeia_2008.jpg
Στο Προπό και στο λαχείο είσαι παίχτης με πτυχίο. Κυριακές και οι Δευτέρες είναι οι μόνες σου οι μέρες. Αν ο ΠΑΟΚ φέρει 2, λες στη φτώχεια σου αντίο. Κι αν ο λήγοντας το 6, τότε σίγουρα θα φέξει.
1756287.jpg
Το ένα κανάλι μας δείχνει ειδήσεις, το άλλο κανάλι δεν πιάνει καλά, κοιμάται ο πατέρας και μην τον ξυπνήσεις, αχ, και να είχαμε κανάλια πολλά
panselinoskaikatieksofillo.jpg
Προσπαθώ να σε ξεχάσω μα δεν είναι δυνατόν, βλέπω τσόντες στα κανάλια και γυρνώ στο παρελθόν. Ίσως κάνεις μ’ έναν άλλον όσα σου `μαθα εγώ, ανασφάλειες με πιάνουνε και πάω να τρελαθώ.
stamatis_gonidis.jpg
Βαρέθηκα να ζω για να βγάζω λεφτά, την ψυχή μου να πουλάω γι' αυτά τα κωλόχαρτα, όλα θέλω να τα αναθεωρήσω, θέλω τον κόσμο απ' την αρχή να τονε φτιάξω, αφού τον γκρεμίσω. Δε γαμιέται, ας πεθάνω πιο νωρίς.
despoina-vandi1.jpg
Στα βράχια της Αλόννησου βρήκα το παντελόνι σου, στην όμορφη Καστέλλα σορτσάκι και φανέλα, στα όμορφα τα Γιάννενα παπούτσια βρήκα πάνινα και στη κεφάτη Πάτρα τη κόκκινη γραβάτα
maxresdefault.jpg
Πάφα πούφα το τσιγάρο, καπνίζεις σα φουγάρο και ακούς το Χάρο. ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ!!!
litsa3.jpg
Αν θέλεις ν’ ανοίξουνε, ν’ ανοίξουν της καρδούλας μου οι πόρτες, βγάλε όλα τα ρούχα σου εκτός, εκτός από τις μπότες.
dantis-770x439_c.jpg
Σήμερα χώρια με κατεβασμένη τη μούρη, αγκαλιασμένοι όλοι τότε στις βολές του Καμπούρη, τις διαφορές μας ξεχάσαμε για λίγο με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη… και του Φίλιππα Συρίγου τη φωνή να αντηχεί στη μεγάλη μας στιγμή, οοοο.
cats.jpg
Αν το πεις ξέρεις πως θα πληγωθεί, μην το δεις απιστία σοβαρή, φταίω δεν λέω, σ’ το `πα και πριν, ήταν στιγμή αδυναμίας. Μη, μη, μη μη με προδώσεις, μη με μαρτυρήσεις μη, μη, μη μη γιατί θα φέρεις, την καταστροφή
19857578.jpg
Είσαι του ξένα-διάφορα, έτσι; Είσαι τόσο της πχιότητας πχια! Ξέρεις όλους τους στίχους από τα Παρατράγουδα απέξω, έτσι; Και μπράβο σου!
{{score}}