Μουσικη

Τι θα δούμε στο τριήμερο Jazz Φεστιβάλ της Πάτρας

Το 3ήμερο φεστιβάλ: «Jazz + Πράξεις», που χρόνια τώρα φέρνει μια σπουδαία καλλιτεχνική αύρα στην πόλη, πραγματοποιείται και φέτος στο χώρο του Αιθρίου στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας.

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atzmon
Gilad Atzmon

Τα ονόματα που ξεχωρίζουμε από το επερχόμενο Φεστιβάλ «Jazz + Πράξεις» στην Πάτρα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπάρχει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει Έλληνες και ξένους μουσικούς και σχήματα πραγματικά αξιόλογα. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των φετινών συναυλιών έχει ως εξής:

Σφέτσας

Πέμπτη 6 Ιουνίου, ώρα 21.30
Κυριάκος Σφέτσας - Greek Fusion Orchestra  

next-step
Gilad Atzmon & Next Step Quartet

Παρασκευή 7 Ιουνίου, ώρα 21.30
Gilad Atzmon & Next Step Quartet

The Next Step Quintet feat.Tivon Pennicott - Erotic Warfare

Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρα 21.30
Mathias Eick Quintet

Jazz

Την 1η ημέρα ένα ενδιαφέρον σύνολο μουσικών: Γιώργος Παλαμιώτης - μπάσο, Σάκης Τσινούκας - ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Μπερερής - πιάνο, Fender Rhodes, Κώστας Φόρτσας - κλαρίνο, Τάσος Φωτίου - φλάουτο, τενόρο σαξόφωνο και Γιάννης Αγγελόπουλος – ντραμς παρουσιάζουν συνθέσεις του Κυριάκου Σφέτσα που συμπλέκουν την ελληνική μουσική παράδοση με την τζαζ, ενώ στις 7/6 το πολύ ικανό ελληνικό κουαρτέτο των Next Step Quartet συμπράττει με τον σπουδαίο ισραηλινό σαξοφωνίστα Gilad Atzmon.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την εμφάνιση -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ενός από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της «σκανδιναβικής σχολής». Ο τρομπετίστας Mathias Eick, που κυκλοφορεί τους δίσκους στην θρυλική ECM, καταφθάνει με ένα πολύ ικανό σύνολο για να παρουσιάσει αποσπάσματα από την μουσική του διαδρομή αλλά και το εξαιρετικό πρόσφατο άλμπουμ του: «Ravensburg». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ