Μουσικη

Κιθάρες Game of Thrones με υπογραφή της Fender (video)

Επιστρατεύτηκαν φύλλα χρυσού 24 καρατίων και «λέπια δράκου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Game of Thrones Sigil Collection | Custom Shop | Fender

Η πιο διάσημη εταιρεία μουσικών οργάνων η Fender, έφτιαξε ειδική σειρά με κιθάρες Game of Thrones

To HBO συνεργάστηκε με την θρυλική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών κιθάρων, τη Fender, και παρουσίασε μία Jaguar «House Lanister», μια Stratocaster «House Targaryen» και μία Telecaster «House Stark»! Άλλωστε, ο δημιουργός του GoT, o Dan Weiss, είναι λάτρης της κιθάρας.

Ο πειρασμός ήταν μεγάλος για τη Fender να παράγει και διαθέσει αυτές τις κιθάρες στην αγορά. Όχι, όμως. Είναι για μια φορά. Φόρος τιμής στον όγδοο κύκλο. Ένα κομμάτι από κάθε μία.

Τα περίτεχνα μοτίβα πάνω στη Fender των Λάνιστερ χαράχτηκαν με λέιζερ σε φύλλο χρυσού 24 καρατίων.

Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν του Westeros, όπου οι μάχες δίνονται με χορδές και όχι με σπαθιά, στον Οίκο Λάνιστερ μια Jaguar μοιάζει να είναι το τέλειο όπλο για να συνοδέψει με ακόρντα ο Τζέιμι τον τρελό βασιλιά στον τάφο του.

Κόκκινη, σαν το κόκκινο κάστρο, και καλυμμένη με χρυσό, η κιθάρα αυτή αντικατοπτρίζει την αλαζονεία, τον πλούτο και την αυταρέσκεια που είναι η σφραγίδα του οίκου.

Αντιθέτως, η κιθάρα των Σταρκ είναι το τέλειο όπλο για τον βέρο Βόρειο. Ούτε χρυσάφια, ούτε περίτεχνα μοτίβα. Σαν την αρχιτεκτονική του Winterfell, η κιθάρα φτιάχτηκε από όποια υλικά οι Σταρκ μπορούσαν να βρουν κατά τη διάρκεια του μακρύ χειμώνα.

«Η Telecaster μοιάζει να είναι το όργανο που παίζει ο "καλός" στην ιστορία» είπε ο Dan Weiss. «Είναι το όργανο που παίζει ο "σερίφης". Οι Σταρκ έχουν αυτή την ακεραιότητα χαρακτήρα, τη λογική προσέγγιση στα πράγματα του Βόρειου, και μοιάζει να το ενσαρκώνει αυτό η Telecaster» πρόσθεσε.

got-_fender
Κιθάρες Game of Thrones/©fender.com

Αν όμως, η Telecaster είναι το όπλο των ηρώων και η Jaguar, το όπλο της ομορφιάς, και οι δυο ωχριούν μπρος αυτό που «κραδαίνει» ο Ταργκάριεν κατακτητής: περνώντας τις θάλασσες φέρνουν μαζί τους το πιο φοβιστικό και μαγικό όπλο, μια Stratocaster με λέπια δράκου!

Άπειρες ώρες ξόδεψαν στη Fender για να σχεδιάσουν και φιλοτεχνήσουν το μυθικό τέρας. «Στην κυριολεξία, άπειρες ώρες, σχεδιάζοντας και φιλοτεχνώντας τα λέπια» είπε ο αρχιτεχνίτης της Fender, ο Ron Thorn.

«Ήθελα να αλλάξω τις γωνίες και το μέγεθός τους. Μου πήρε οκτώ ώρες για το μπροστινό τμήμα της "κάσας" και έντεκα ώρες για το πίσω. Κι από πάνω, πήρα σμίλη και πρόσθεσα επιπλέον λεπτομέρειες. Είναι, σε μεγάλο βαθμό, αυθαίρετο, αλλά μοιάζει πράγματι φυσικό» εξήγησε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ