Μουσικη

Μια Τρίτη στην Καντίνα: Track by track το νέο άλμπουμ των Evripidis and His Tragedies

O Eυριπίδης Σαμπάτης λέει τις ιστορίες πίσω από τα τραγούδια του πρώτου ελληνόφωνου άλμπουμ του

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Evripidis and His Tragedies
© Spyros Rennt
Η πρώτη ελληνόφωνη δουλειά του Eυριπίδη Σαμπάτη. Μια Τρίτη στην Καντίνα. Λιτό. Μελωδικό. Απέριττο. Με εξομολογήσεις, τηλεφωνικές συνομιλίες, εξιστορήσεις, ομολογίες και εφηβικές μνήμες. Του ζητήσαμε να μας αποκαλύψει τις ιστορίες πίσω από τα 11 τραγούδια του νέου του άλμπουμ που κυκλοφορεί ψηφιακά και σε βινύλιο από την Mo.Mi. records.
 
 
1. Ο κόμπος-λαγουδάκι
Μια σαρκαστική αλλά και τρυφερή αυτοπροσωπογραφία ή πως το παιδί που κρύβεται μέσα μας μπορεί τόσο να εξοργίσει όσο και να γοητεύσει τους γύρω μας, να μας βάλει σε μπελάδες ή να μας σώσει σε μια δύσκολη στιγμή.
 
2. Μια Τρίτη στην Καντίνα
 
Μια τηλεφωνική συνομιλία με εναν φίλο που μένει στο Λονδίνο, μια νοσταλγική και εξιδανικευμένη ματιά στα "άγριά μας χρόνια" στην Αθήνα.
 
3. Πάω λοιπόν πίσω
Μια επιστροφή στο πατρικό σπίτι με το ζόρι, λόγω απρόβλεπτων εξελίξεων.
 
4. Παναγιώτης
Το πορτρέτο ενός αγαπημένου, εκκεντρικού, δυναμικού και διασκεδαστικού ανθρώπου, ενός διάττοντα αστέρα που έλαμψε όσο λίγοι μπορούν.
 
5. Ξύπνα 
Μια έκκληση για την ανάκαμψη ενός αγαπημένου προσώπου σε δεύτερο πρόσωπο. Μια ευχή για την επιστροφή του από έναν βαθύ υπνό.
 
6. Δεν ήταν δύσκολο 
Ένας μικρός καλοκαιρινός έρωτας που λειτουργεί σαν σωσίβια λέμβος σε δύσκολους καιρούς και ανταριασμένες θάλασσες.
 
Evripidis and His Tragedies
 
7. Κακοκαίρι
Το αντίθετο του καλοκαιριού. Κακός καιρός, καταρρακτώδεις βροχές, μια μεγάλη απώλεια, μια χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης, παραδομένη στην αβεβαιότητα. Κάποια στιγμή ο ήλιος ξαναβγαίνει και βγάζει τη γλώσσα με αυθάδεια στους εκάστοτε καημούς των ανθρώπων.
 
8. Κάτι για μένα
Μια θρασύτατα φτηνή δικαιολογία ή μια σκληρή αλλά ειλικρινής ομολογία; Ένα ανθρωπόμορφο τέρας ή απλά ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος που αποφασίζει βάζοντας μπροστά τις προσωπικές του ανάγκες;
 
9. Το σπίτι του παππού
Μια γλαφυρή περιγραφή ενός ερειπωμένου σπιτιού όπου κάποτε ήχησαν παιδικά γέλια και καυγάδες, κακαρίσματα, γαυγίσματα, μεταεφηβικές συγκεντρώσεις και κρυφές συναντήσεις εραστών. Τωρα το μόνο που ακούγεται ειναι το θρόισμα των φύλλων στην αυλή.
 
10. Οι φίλες της μαμάς μου
Ένας φόρος τιμής στις γυναίκες που κάνουν τη μαμά μου ευτυχισμένη εδώ και δεκαετίες, που με εχουν ουσιαστικά μεγαλώσει και αποτελούν ενα πολύτιμο δίχτυ ασφαλείας.
 
11. Γιατί τον αγαπώ 
Μια ερωτική εξομολόγηση σε πείσμα των όποιων προσωπικών φόβων και κοινωνικών προκαταλήψεων.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ