Μουσικη

Σίγησαν τα ντραμς του θρύλου Hal Blaine

Έδινε τον ρυθμό για να κάνουν hits τεράστια ονόματα της μουσικής από τον Έλβις και τον Σινάτρα μέχρι τους Beach Boys και τις Ronettes

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαλ Μπλέιν
Χαλ Μπλέιν / © Jesse Grant/Getty Images for NAMM/Ideal Images

Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε ο Χαλ Μπλέιν, ένας από τους πιο ταλαντούχους ντράμερ του 20ου αιώνα, ο οποίος είχε συνεργαστεί με θρύλους από τον Έλβις, τον Φρανκ Σινάτρα, τους Beach Boys, τους Simon & Garfunkel και πολλούς άλλους.

Ωστόσο, όλοι θα θυμούνται και θα συνδέουν τον Χάλ Μπλέιν με τις Ronettes. Από την εισαγωγή και τον ήχο των ντραμς αναγνωρίζεις ότι το τραγούδι που έρχεται είναι το «Be My Baby».

Taylor Swift - Bad Blood ft. Kendrick Lamar


Η είδηση του θανάτου του ντράμερ ανακοινώθηκε στο Facebook: «Ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς είχε εμπνεύσει αναρίθμητους φίλους του, φαν της μουσικής του και καλλιτέχνες».

Ακολούθησε ένας καταιγισμός αποχαιρετιστήριων μηνυμάτων και ευχών στη μνήμη του Χαλ Μπλέιν. Ο Μπράιαν Γουίλσον των Beach Boys έγραψε: «ήταν ένας τεράστιος μουσικός και φίλος… Ο Χαλ μας δίδαξε πολλά και είχε μεγάλη σχέση με τη δική μας επιτυχία. Ήταν ο μεγαλύτερος ντράμερ όλων των εποχών. Επίσης ήταν ένας άνθρωπος που γελούσε πολύ». Ο Μπλέιν ήταν πίσω από τα ντραμς στις επιτυχίες I Get Around και το Good Vibrations των Beach Boys.

blaine3.jpg


Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε επίσης ο Μίκι Ντόλενζ των Monkees, ενώ η ερμηνεύτρια της κάντρι μουσικής Μάργκο Πράις αποκαλέσε τον εκλιπόντα το «μεγαλύτερο ταλέντο στα ντραμς».

hal-blaine.jpg

Ο Χαλ Μπλέιν γεννήθηκε το 1929 στη Μασαχουσέτη. Ως έφηβος έπαιξε ντραμς στην τζαζ μπάντα του Κάουντ Μπέισι. Γρήγορα, όμως, μεταπήδησε στο ροκ εν ρολ όταν η εν λόγω σκηνή άρχισε να κατακτά τη μουσική βιομηχανία.

Άλλες επιτυχίες που έχουν τον Μπλέιν να δίνει τον ρυθμό στα ντραμς είναι:

Can’t Help Falling in Love With You του Έλβις Πρίσλεϊ

Elvis Presley - Can't Help Falling In Love (Official Audio)


Something Stupid των Φρανκ και Νάνσι Σινάτρα

Frank & Nancy Sinatra ~ Something Stupid (1967)


I Got You Babe των Sonny & Cher

TAYLOR SWIFT VMA AWARD MOMENT RUINED BY KANYE WEST

Mr Tambourine Man των The Byrds

Kim K - Taylor Swift/Kanye Phone Call [Full snapchats with subtitles]


Και The Way We Were της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ

Barbra Streisand - The Way We Were - 45 RPM - TRUE ORIGINAL HIT VERSION

RIP, Hal Blaine: 5 Φεβρουαρίου 1929-11 Μαρτίου 2019

blaine2.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ