- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετά το «Bohemian Rhapsody» ετοιμαστείτε για τον «Rocketman»
Η ζωή του Elton John έγινε ταινία
Ο Elton John έδωσε στην pop/rock ό,τι έδιναν, σχεδόν ταυτόχρονα, και οι Queen στο hard rock: Υπερθέαμα. Glam. Drama. Συναίσθημα. Και αγάπη για τον κινηματογράφο. Έκανε το πιάνο του διαστημόπλοιο, του έδωσε όγκο και δυνατό ήχο, το έκανε πρωταγωνιστή και ο ίδιος οδήγησε το κοινό σε συναυλίες που έμοιαζαν με pop όπερες του διαστήματος.
Ένα πλάσμα με φτερά και κοστούμια τσίρκου, ανεβασμένο επάνω σε τεράστιους κοθόρνους και πάντα φορώντας τα πιο εξωφρενικά γυαλιά που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Ντυμένος σαν διαγαλαξιακός κλόουν, αλλά παίζοντας κομμάτια που έσταζαν συναίσθημα, μοναξιά, λυρισμό - και όταν ερχόταν η κατάλληλη στιγμή αγρίευε, ανέβαινε με τις πλατφόρμες επάνω στα πλήκτρα, απογείωνε σε διασκεδαστικό rock τη συναυλία. The bitch is back. Saturday night's allright for fighting. Αλλά και Goodbye Yellow Brick Road. Rocketman.
Τα 70s ήταν τα χρυσά του χρόνια. Τα 80s ήταν η «πρόστυχα πλούσια» περίοδός του.
Τα 90s ήταν η επανάκαμψη με τα κομμάτια που γίνονταν, με την ευαισθησία τους, παγκόσμια χιτς. Don't let the sun go down on me. Candle in the wind. Τα 00s ήταν η εποχή των καμένων εγκεφαλικών κυττάρων, τα μεγαλειώδη ξεσπάσματα θυμού και οι κόντρες με ονόματα της μουσικής, οι επανασυνδέσεις, οι συμφιλιώσεις - και πρώτα απ'όλα με τον εαυτό του. Βγήκε από την ντουλάπα του, παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε, ηρέμησε, έγινε υπέρλαμπρο άστρο, τώρα δίνει τις ευλογίες του, κάνει παγκόσμια αποχειρετιστήρια τουρνέ, δίνει τα τραγούδια του να τα διασκευάσουν νεότεροι. Απολαμβάνει την «Παποσύνη» του.
Κάπως έτσι και σαφώς με τη δική του άγρυπνη επίβλεψη, ήρθε (έρχεται) και η ταινία «Rocketman» η ζωή του όπως ο ίδιος επιτρέπει να τη μάθουμε. Η παραγωγή δηλώνει ότι πρόκειται για την «χωρίς λογοκρισία ανθρώπινη ιστορία του Σερ Έλτον Τζον για τη διαδρομή του προς την κορυφή, σε ένα επικό μιούζικαλ που βασίζεται σε μια αληθινή φαντασίωση».
Πρωταγωνιστεί το νέο wiz kid των Βρετανών, ο σέξι και τόσο κομψός α λα Saville Row, Τάρον Έγκερτον (καλή επιλογή, Έλτον) σε μία τέλεια μεταμφίεσή του σε Elton John. Μαζί του οι Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ. Η σκηνοθεσία είναι του Ντέξτερ Φλέτσερ. Μέχρι στιγμής, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τις πρώτες φωτογραφίες από το φιλμ και το πρώτο τρέιλερ.
Τα υπόλοιπα από 30 Μαΐου που βγαίνει το φιλμ στις ελληνικές αίθουσες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα
Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;
Το «All My Life» στην εκκίνηση
Η προθυμία της «βασίλισσας της κάντρι» να δοκιμάσει πειραματικά φάρμακα
Ένα μουσικό ταξίδι από τον Mozart και τον Beethoven έως τον Σκαλκώτα και τη σύγχρονη δημιουργία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.