Μουσικη

Βίντεο: Από τις βροχές του Κάσταμιρ στη φωτιά στο Μάτι

Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ επιστρέφει με το οπτικοακουστικό επίγραμμα «H ΠΟΛΙΣ | Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kavafis_i_polis_opoytomatimoygyriso_04.jpg

Mετά το βραβευμένο από το Awardeo (Video of the Week) και το Athens Animfest (Special Mention) μιούζικαλ σπλάτερ «The Rains of Castamere | An Animated Choreography Of Departures», όπου διασκεύασε και ερμήνευσε τον ποιητικό λόγο του Τζορτζ. Ρ. Ρ. Μάρτιν σε μουσική Ραμίν Τζαγουάντι, o Αρίσταρχος επιστρέφει με το οπτικοακουστικό επίγραμμα «H ΠΟΛΙΣ | Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω» μελοποιώντας και ερμηνεύοντας το εμβληματικό ποίημα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη.

Κ. Π. Καβάφης | Η Πόλις (Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω) - Αρίσταρχος

«Ως νεκρικό πορτρέτο Φαγιούμ, το βλέμμα του Ποιητή που “εκόμισε εις την Τέχνη” “κάτι μισοειδωμένα, πρόσωπα ή γραμμές” διακρίνει με την κόχη του ματιού την περιφορά ψυχών στην κώχη του Ματιού. Οπτικοακουστικό επίγραμμα εις μνήμην. Εις μάτην».

Επίσημη συμμετοχή στο Athens Animfest 2019 (Experimental).

Ιδέα - Σενάριο: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Κινηματογράφηση - Μοντάζ: Παναγιώτης Κουντουράς

Σχεδιασμός τίτλου - Animation: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Οπτικά εφέ: Πάνος Παπαδανιήλ

Ηχοληψία - Μίξη: Θοδωρής Ζευκιλής | SCA Studios

Μπάσο: Θοδωρής Ζευκιλής

Αγγλική απόδοση: Πιέρρα Φωτιάδου | Cosmos Translations

Εκτέλεση παραγωγής: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, Παναγιώτης Κουντουράς, Πάνος Παπαδανιήλ

Παραγωγή: Syllipsis


O Αρίσταρχος Παπαδανιήλ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία. Η Σοβαρή Πλευρά Μιας "Αστείας" Τέχνης» και δημιουργός της σειράς φυλλοσκοπίων «Σινεμά Τσέπης» (Syllipsis). Συνδημιουργός, μαζί με τη συγγραφέα Σοφία Μαντουβάλου, της πρώτης ελληνικής εκπαιδευτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία» (Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση | Υπουργείο Παιδείας, ΕΡΤ1) για την ελληνική αλφάβητο και γλώσσα, που εξελίσσεται σε διαδραστικό περιβάλλον μάθησης (Medea Awards, Highly commended). Στιχουργός των τραγουδιών «Με την Καμπύλη της Γραμμής και την Αιχμή του Λόγου» και «Χρώμα Βάζω Μαρκαδόρου», που μελοποίησε ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής. Το πρώτο έγινε τραγούδι τίτλων της σειράς βιογραφικών ντοκιμαντέρ «Από το Μικρό στο Μεγάλο» (Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, Βουλή Τηλεόραση) αφιερωμένη στη ζωή και το έργο σπουδαίων Ελλήνων γελοιογράφων. Συνεπιμελητής του βιβλίου «70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων» (ASIFA Hellas - Greekanimation.com). Συνιδρυτής του βραβευμένου δημιουργικού γραφείου Syllipsis και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Hellas.

Ο Παναγιώτης Κουντουράς είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου (ΑΠΘ). Οι ταινίες του «Αφανείς Ήρωες», «Ξύλινο Κουτί» και "Emoticon Man" έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η βραβευμένη νέα του ταινία "IVAN", πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Leeds. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 60 διαφημιστικά, 120 τηλεοπτικά επεισόδια αλλά και music videos για καταξιωμένους καλλιτέχνες (Gus G., Δημήτρης Μαραμής). Έχει επιτελέσει σκηνοθέτης του διακρατικού προγράμματος EUFORIA σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για το οποίο και δημιούργησε 15 εκπαιδευτικές ταινίες τεκμηρίωσης. Με τη σειρά ντοκιμαντέρ "My Name is not Refugee" (TV100), συμμετείχε ως σκηνοθέτης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Δημόσιας Τηλεόρασης (Input 2017). Διετέλεσε υπεύθυνος κινηματογραφικών προγραμμάτων στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και ήταν ένας από τους 6 φιναλίστ στα Medea Awards 2018 για παγκόσμια καινοτομία στη χρήση βίντεο στην εκπαίδευση. Σκηνοθετεί και παρουσιάζει την ταξιδιωτική εκπομπή "SELFIE" στην ΕΡΤ2. Τέλος, κατά την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται στη θέση του Creative Director της διαφημιστικής εταιρείας Vibrand.              

ΠΡΟΣΦΑΤΑ