- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mottet και lounge μουσικές βραδιές
«Lounge» εννοώ χαλαρές, ήρεμες, λες και εκτυλίσσονται στον Αμερικάνικο Νότο... Έστω κι αν είναι στην Αθήνα, στο El Convento Del Arte
Οι Mottet γράφουν και παίζουν μουσική εδώ και πολλά χρόνια – ξεκίνησαν οι δύο, Σωτήρης Καστάνης (κιθάρα) και Δημήτρης Κουζής (βιολί), αλλά τώρα εμφανίζονται ως τρεις, μαζί με τον Γιώργο Σχοινά στο ακορντεόν, ή μάλλον τέσσερις, με την καταπληκτική Ξένια Γαργάλη που τραγουδάει. Το πρόγραμμά τους είναι περίπου-lounge, με την έννοια ότι όλα όσα παίζουν/τραγουδούν είναι ιδανικά για lounging, που φέρνει στο νου αραλίκι, χαλαρότητα και ευχάριστη διάθεση, και πολύ καλά κάνει: το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει τζαζ, ελαφριά ποπ, τραγούδια από τον κινηματογράφο, ελληνικά και ξένα, δικά τους και μεγάλων Ελλήνων ή ξένων συνθετών. Όλα ταιριάζουν πολύ σαν ατμόσφαιρα με το «El Convento del Arte», στο οποίο εμφανίζονται τις βροχερές Παρασκευές του Φεβρουαρίου.
Μπορεί να ξέρετε τους Mottet από το τραγούδι τους «Γλυκιά Ζωή», μάλιστα όπου να 'ναι βγαίνει η ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο «Σ' όλο τον κόσμο». Στις εμφανίσεις τους, κάθε Παρασκευή, συμμετέχουν ωραίοι καλλιτέχνες που κάνουν το πρόγραμμα ακόμα πιο ενδιαφέρον: ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (1/2), ο σούπερ σταρ Δώρος Δημοσθένους (8/2), η αγαπημένη Ελένη Πέτα (15/2) και η επίσης αγαπημένη Πέννυ Μπαλτατζή (22/2). Όχι ότι οι Mottet δεν τα καταφέρνουν μια χαρά μόνοι τους, είναι εξαιρετικό γκρουπ, αριστουργηματικοί μουσικοί, και επειδή ξεμένω όπου να 'ναι από επίθετα, πηγαίνετε μία Παρασκευή να τους ακούσετε και θα μείνετε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα Live των Mottet στο El Convento del Arte στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Μια διαχρονική παρουσία στη μουσική ζωή της Ελλάδας
Ο Μπομπ Ντίλαν, οι ένοχες μουσικές απολαύσεις και η γοητεία των αντιφάσεων
Τελικά τι σημαίνει το «Bangaranga»;
Ο Ιταλός τροβαδούρος μιλάει στην ATHENS VOICE για το ρεμπέτικο, την Αθήνα, τον Όμηρο, τη μουσική και τη μνήμη της
Πώς ο Μικ Τζάγκερ τον έπεισε να παίξει
Το συγκρότημα‑φαινόμενο της K‑pop κατέκτησε ξανά το κορυφαίο βραβείο επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια δυναμική του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.