Μουσικη

Yiannis Aggelakas & Band @ Berlin So36

Ήμασταν εκεί

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51433-105152.jpg

Η πιο δυνατή βροχή του φθινοπώρου είχε ξεκινήσει από το απόγευμα στο Βερολίνο, κάτι που δημιούργησε μια νεκρή ατμόσφαιρα για σαββατόβραδο, στη μητρόπολη της Γερμανίας. Τα νέα για την εμφάνιση του Γιάννη Αγγελάκα με την μπάντα του είχαν κυκλοφορήσει μήνες πριν και η ελληνική κοινότητα ήταν έτοιμη να δώσει παρών, όπως και έγινε.

n

Ένα γεμάτο «So36» στο Κreuzberg υποδέχτηκε αρχικά τους Ρώσους Αpparatschik, που πάρταραν το κοινό με το ανατολικό φολκλόρ τους, και κατόπιν τον επίτιμο καλεσμένο Γιάννη Αγγελάκα και την μπάντα του με μπροστάρη τον Ντίνο Σαδίκη. Φορτισμένη συναυλία ένεκα των γεγονότων στην Ελλάδα, που έχουν μεγαλύτερη σημασία σε μια χώρα και σε μια πόλη που γεμίζει με μετανάστες από όλο τον πλανήτη και έχει μια ιστορία πολιτικά και συνειδησιακά μπερδεμένη.

Η συναυλία, χαρακτηρισμένη και ως αντιφασιστική, κράτησε ώς και τη 1 τα ξημερώματα και έδειξε και στο εδώ κοινό γιατί ο Αγγελάκας παραμένει η αντίδραση της ελληνικής μουσικής στα όσα συμβαίνουν και ένας αγγελιοφόρος της ενέργειας και του πάθους μιας μελωδίας χωρίς όρια και προκαταλήψεις. Η παράδοση μπερδεύτηκε με το ροκ και τα ξεσπάσματα ενός μοναδικού ερμηνευτή με τα απίθανα τζαμαρίσματα της μπάντας του.

*Η συναυλία διοργανώθηκε άψογα από τη Mixing Roots που φέρνει και τους Last Drive τον επόμενο μήνα. (7.11, BiNuu)

n

n

n

Φωτογραφίες: Montecruz Foto www.montecruzfoto.org

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ