Μουσικη

Μαρίτα Παπαρίζου

Μια ξεχωριστή συναυλία, εξαιρετικά αφιερωµένη στην επτανησιακή όπερα και τη συµφωνική µουσική.

ΤΕΥΧΟΣ 303
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρίτα Παπαρίζου
Μαρίτα Παπαρίζου

Μια ξεχωριστή συναυλία, εξαιρετικά αφιερωµένη στην επτανησιακή όπερα και τη συµφωνική µουσική θα δώσουν τα Μουσικά Σύνολα του ∆ήµου Αθηναίων και η µεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου απαντάει στις ερωτήσεις της A.V.

Ποια θα είναι η ιδιαιτερότητα της συναυλίας σας; Θα είναι αφιερωµένη στους Επτανήσιους συνθέτες, οι οποίοι από το 18ο ήδη αιώνα δηµιούργησαν τη δική τους σχολή και έργα τους παίζονταν στο Μιλάνο, τη Βιέννη, το Μόναχο, τη Ρώµη. Θα παρουσιάσουµε έργα των Ξυµβά, Σαµαρά, Λαµπελέτ κ.ά.

Η κλασική µουσική παραµένει σχετικά πίσω στις προτιµήσεις του ελληνικού κοινού. Ναι. Το χειρότερο όµως είναι που πολλοί νοµίζουν ότι η όπερα και η συµφωνική µουσική είναι ένα είδος ξενόφερτο, ενώ έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα.

Υπάρχουν όµως κι εκείνοι που τη στηρίζουν. Ασφαλώς. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Μουσικά Σύνολα και τον Γιώργο Κατσαρό που πίστεψαν στην πραγµατοποίηση αυτής της συναυλίας αλλά και τον Γιώργο Λεωτσάκο.

Τα επόµενα βήµατά σας; Θα δουλέψω για το πρώτο προσωπικό µου cd σε ρεπερτόριο µπαρόκ, µαζί µε την ορχήστρα Solisti Veneti και το µαέστρο Claudio Scimone.

3/6, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Χρήστος Λαµπράκης», 20.30.
16/7, Θέατρο «Ρεµατιάς», Χαλάνδρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ