Μουσικη

Βίντεο: Οι «βρώμικες» εξομολογήσεις της Marianne Faithfull στον Nick Cave

Δύο μεγάλες φωνές σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

13 χρόνια μετά τη μουσική συνύπαρξή τους στο «After The Poison», η Μαριάν Φέιθφουλ συνεργάστηκε ξανά με τον Νικ Κέιβ στο τελευταίο της άλμπουμ «Negative Capability», χαρίζοντας στους ακροατές το τραγούδι «The Gypsy Fairie Queen».

«Ξέρω πως στον Νικ αρέσει να γράφει σκοτεινά τραγούδια. Δεν του αρέσει όμως η σκοτεινή ταυτότητα που του προσδίδουν… είναι ένα κομμάτι με θετική αύρα. Δεν ήμουν σίγουρη αν θα του άρεσε και εν τέλει ένιωσα πολύ χαρούμενη που δούλεψα για μια ακόμα φορά με έναν τέτοιο καλλιτέχνη» είχε δηλώσει η Marianne Faithfull για τη νέα καλλιτεχνική συνάντησή τους.

Η βρετανίδα τραγουδοποιός και ο αυστραλός μουσικός κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων της συνεργασίας τους στα La Frette Studios, στο Παρίσι, κινηματογράφησαν αρκετές από τις ώρες που πέρασαν, με τον Νικ Κέιβ να παίρνει μια διαφορετική συνέντευξη από τη Μαριάν Φέιθφουλ, η οποία ανέβηκε πλέον στο κανάλι της στο YouTube. Κι όπως σημειώνει «έχω πολλές, υπέροχες, βρώμικες ιστορίες να διηγηθώ».

Στην εξομολόγησή της, η 71χρονη πολυτάλαντη γυναίκα ανατρέχει στις «σκοτεινές» μέρες των 60s και θυμάται όσα έζησε, εξηγώντας «πώς βρέθηκε στη λάθος πλευρά της ζωής».

«Ξαφνικά ολόκληρη η ζωή μου γύρισε σαν τραπουλόχαρτο κι αντί να πάω στο Κέιμπριτζ ή την Οξφόρδη ήμουν στα στούντιο του Ατλαντικού με τον Μικ Τζάγκερ και τον Κιθ Ρίτσαρντας να τραγουδούν “As Tears Go By”» αποκαλύπτει.

«Εκπλήρωνα τις φαντασιώσεις των άλλων ανθρώπων κι όχι τις δικές μου» δηλώνει στον Κέιβ και εξηγεί ότι δεν ήταν παρά το άλμπουμ-comeback «Broken English», το 1979, με το οποίο άρχισε να αισθάνεται άνετα στο ρόλο της ως μουσικός.

Δείτε το φιλμάκι που κυκλοφόρησε και τις νέες πτυχές που μοιράζεται για την πορεία της η Μαριάν Φέιθφουλ και ακούστε ξανά τη συνεργασία τους, παρακάτω.

Δειτε περισσοτερα