Μουσικη

Το άγνωστο ποίημα του Leonard Cohen για τον Kanye West και τον Jay Z που συζητά το ίντερνετ

Γράφτηκε το 2015 και βάζει τα πράγματα στη θέση τους

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
befunky-collage_20.jpg

Κυκλοφόρησε μόλις μια συλλογή από ποιήματα και γραπτά του Leonard Cohen που είχαν μείνει στο συρτάρι και ο γιος του Adam φρόντισε να μας τα κοινοποιήσει, όπως θα κάνει σύντομα και με άγνωστα τραγούδια και ξεχασμένες ηχογραφήσεις του που θα κυκλοφορήσουν σε ένα άλμπουμ που επιμελείται ο ίδιος. Να θυμίσω πως ο Adam Cohen ήταν και παραγωγός στο τελευταίο άλμπουμ του πατέρα του, πριν ο κύριος Leonard μας βαρεθεί και φύγει.

images2.jpg

Το ποίημα αυτό γράφτηκε το 2015, πριν δηλαδή ο Kanye West κυκλοφόρησε το άλμπουμ «The Life of Pablo» (2016) που θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως έδωσε αφορμή στον Cohen να το τιτλοφορήσει: «Kanye West is not Picasso». Όπως και να ’χει, το ποίημα βάζει τα πράγματα στη θέση τους όχι μόνο για τον Kanye West αλλά και για τον φίλο του Jay Z.

Αν μάλιστα αυτά τα λόγια τα συνδέσει κανείς με τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου χτες, από την επίσκεψη του Kanye West στο Οβάλ Γραφείο να χαριεντίζεται με τον Trump -τον οποίο λέει πως θέλει να ανταγωνιστεί το 2020 για να γίνει αυτός πρόεδρος-, τότε το γραπτό του Cohen φαίνεται ακόμη πιο ουσιώδες και εύστοχο.

Σε αυτή την επίσκεψη ο West δήλωσε πως αισθάνεται σαν τον Σούπερμαν, όταν φοράει το γνωστό καπέλο «Make America Great Again», που έχει λανσάρει ο Αμερικάνος πρόεδρος, ενώ δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που δήλωσε -απαντώντας στην ερώτηση πώς μπορεί να υποστηρίζει έναν πρόεδρο με ρατσιστικές απόψεις- πως αν τον ενοχλούσε ο ρατσισμός θα έπρεπε να έχει φύγει από την Αμερική.

Kanye West's rant leaves Trump speechless

Όμως ζούμε σε έναν κόσμο που ο Trump έγινε πρόεδρος, ο Kanye West μπορεί να γίνει (ακόμη και η γυναίκα του λένε πως έχει βλέψεις για την προεδρία), αλλά ο Leonard Cohen δεν θα γινόταν ποτέ...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ