- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H τζαζ σκηνή δίνει το 6ο της ραντεβού στο Ναύπλιο
Μιλήσαμε με τον Χάρη Καββαδία, καλλιτεχνικό διευθυντή του Fougaro Jazz Festival, για να μας πει για τα φετινά δρώμενα στο υπέροχο πολιτιστικό κέντρο του Ναυπλίου
Το ΦΟΥΓΑΡΟ διοργανώνει για έκτη διαδοχική χρονιά το Fougaro Jazz Festival και υποδέχεται από Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 επτά Jazz σχήματα με είκοσι έναν μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Μιλήσαμε με τον Χάρη Καββαδία, καλλιτεχνικό διευθυντή του Fougaro Jazz Festival, για να μας πει για τα φετινά δρώμενα στο υπέροχο πολιτιστικό κέντρο του Ναυπλίου.
Τι μας φέρνει το προσεχές φεστιβάλ;
Τρεις μέρες, επτά σχήματα και είκοσι ένα μουσικούς. Ακόμα καλύτερο ήχο από τον Νίκο Γκουντινάκη. Σε αυτό θα μας βοηθήσει και το νέο στήσιμο που αποφάσισε η Διεύθυνση του Φουγάρου και που είχε άριστα αποτελέσματα στα μεγάλα live που κάναμε το καλοκαίρι.
Η περσινή διοργάνωση είχε μαζική προσέλευση, ως συνήθως, όμως μιλώντας με τον κόσμο που ήταν εκεί άκουσα κάποια σχόλια-παρατηρήσεις για τα είδη της μουσικής που ακούστηκαν, όπως των Theodore Sextet που δεν είναι τζαζ, και επίσης πρόσεξα κάποιους να αποχωρούν στο σετ του Zoe Efstathiou Quintet.
Πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η τζαζ, καλώς ή κακώς, δεν έχει την μαζικότητα που έχουν άλλα είδη μουσικής. Αυτό σημαίνει ότι τα φεστιβάλ τζαζ προσκαλούν σχήματα και εκτός του δικού τους βεληνεκούς, διότι διαφορετικά θα έπρεπε να κατεβάσουν ρολά παρ’ όλο που έχουν θέαμα με εισιτήρια. Για παράδειγμα στο κορυφαίο Montreux Jazz Festival πέρασαν φέτος και καλλιτέχνες όπως οι: Nick Cave, Iggy Pop, Jack White, Van Morrison, Deep Purple, Zucchero, QOTSA κά. Βλέπετε να έχουν όλοι αυτοί σχέση με την τζαζ; Kαι να μη ξεχνάμε ότι η δική μας εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο. Όσον αφορά στην περίπτωση της Ζωής, που ήταν μια εμφάνιση ακραία experimental, δεν έγινε τυχαία, όπως τυχαία δεν είναι και η αποδοχή που έχει η ίδια στη βόρεια Ευρώπη που έχει και την έδρα της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι την αντίδραση κάποιων θεατών. Από την άλλη ήταν η μοναδική μουσικός όλα αυτά τα χρόνια, που «έστειλε» φιλόμουσους να μου δείξουν την ευχαρίστησή τους για αυτό που είδαν. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο αυτί ούτε τις ίδιες προσλαμβάνουσες.
Είδα στο πρόγραμμα και έναν Άγγλο bluesman. Πώς προέκυψε;
Ναι, τον John Crampton, που τον φέρνει ο Γιάννης Αγγελάτος, που είναι ο ίδιος, όχι μόνο βαθύς γνώστης των blues, αλλά έχει και πολλούς μουσικούς που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και είναι πιά φίλοι του.
Πες μας λίγα λόγια για τα σχήματα και τους μουσικούς που θα δει και πιστεύω ότι θα απολαύσει ο κόσμος.
John Crampton, αληθινός οne man band - Τάκης Φαραζής, ατμοσφαιρικός - Νίκος Καπηλίδης, ιστορία - Στάθης Άννινος, χαρισματικός - World Trio: Kabesele/Μπενετάτος/Τριβόλης, η πρώτη αποκάλυψη, οι άλλοι δύο μουσικάρες - Τάκης Πατερέλης, μέγας βιρτουόζος με απίστευτους παίκτες - Lia Hide, εξαιρετική πιανίστα και ερμηνεύτρια. Και οι είκοσι ένας μουσικοί είναι ξεχωριστοί και αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/9
21.00–22.00 JOHN CRAMPTON one man band
22.30–23.30 ΤΑΚΗΣ ΦΑΡΑΖΗΣ TRIO Φαραζής-πιάνο, Ποδαράς-τύμπανα, Βαρθακούρης-κόντρα μπάσο
24:00-01.00 NIKOΣ ΚΑΠΗΛΙΔΗΣ QUARTET Καπηλίδης-τύμπανα, Μάνος-μπάσο, Δ.Παπαδόπουλος-τρομπέτα, Χαϊδεμένος-πιάνο
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9
21.00–22.00 ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΝΙΝΟΣ piano solo
22.30–24.00 WORLD TRIO:KABASELE-φωνή, ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ-πιάνο,ΤΡΙΒΟΛΗΣ-μπάσο
00.01–01.00 JOHN CRAMPTON one man band
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/9
21.30-22.30 A LOVE SUPREME: TΑΚΗΣ ΠΑΤΕΡΕΛΗΣ QUARTET Πατερέλης-τενόρο σαξόφωνο, Τριβόλης-μπάσο, Χριστοδούλου-κόντρα μπάσο, Κλώνης-τύμπανα
23.00-24.00 LIA HIDE QUARTET
Hide-φωνή, Aki’Base-μπάσο, Ρόδος-τύμπανα, Π.Παπάζογλου-κιθάρα
FOUGARO JAZZ FESTIVAL #6
Ώρα Έναρξης 8μμ: με τον DJ Vangelis K. σε ήχους της Jazz Μουσικής κι όχι μόνο
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χάρης Καββαδίας
Είσοδος ελεύθερη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης Ντάνιελ Πέμπερτον και οι πρωταγωνιστές του φιλμ εξηγούν τη σημασία της μουσικής
Μετά τις ιστορικές βραδιές στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Βίσση επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Παραμένει αμετάβλητη η κορυφή;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.