Μουσικη

Από τον Nick Cave στους Nephew: Δείτε τις σημαντικότερες στιγμές του Roskilde Festival 2018

Τα highlights του μεγαλύτερου πολιτιστικού και μουσικού φεστιβάλ στη Βόρεια Ευρώπη

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όταν δυο Δανοί μαθητές γυμνασίου εμπνεύστηκαν το Roskilde Festival, από τις hippy συγκεντρώσεις το 1971, δεν είχαν σκεφτεί αυτό που θα συνέβαινε ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα: το μεγαλύτερο πολιτιστικό και μουσικό φεστιβάλ στη Βόρεια Ευρώπη όπου σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο πρωτοποριακά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Roskilde προσφέρει κάθε μουσικό είδος που μπορεί κανείς να φανταστεί, από το hip hop και το rock στο mainstream pop, από το R & B, το EDM στο heavy metal και σε ethnic μελωδίες. Φέτος η μουσική διοργάνωση φιλοξένησε στην πορτοκαλί σκηνή (σύμβολο του φεστιβάλ), τους μεγαλύτερους rappers όλων των εποχών, θρυλικά συγκροτήματα της δεκαετίας του '90 και superstars του χορού και της pop.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η πόλη Roskilde, η τέταρτη μεγαλύτερη μητρόπολη της Δανίας, φιλοξενεί πάνω από 130.000 επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να βιώσουν την μοναδική ατμόσφαιρα του φεστιβάλ και το περιβόητο «πορτοκαλί συναίσθημα». Αυτή η ιδεολογία που βασίζεται στην ενότητα και στις αξίες της κοινότητας,αποτελεί έμπνευση για 30.000 εθελοντές που δίνουν ζωή στο φεστιβάλ και βοηθούν στην προώθηση του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Roskilde (όλα τα κέρδη πηγαίνουν σε κοινωνικές και πολιτιστικές φιλανθρωπικές οργανώσεις).

Δειτε περισσοτερα