Μουσικη

Nigel Kennedy: Ο ροκ σταρ της κλασικής μουσικής έρχεται στο Ηρώδειο

Ο Bach συναντά τον Gershwin μέσω του πιο ανατρεπτικού βιολονίστα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NIGEL KENNEDY | Bach meets Kennedy meets Gershwin | ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2018 - ΗΡΩΔΕΙΟ

Το τρομερό παιδί της κλασικής μουσικής, Nigel Kennedy, εδώ και 30 χρόνια, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του και φέτος το καλοκαίρι, ο βιολονίστας με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Το ταλέντο και ο αυτοσχεδιασμός του Kennedy, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου, στο Ηρώδειο.

thumbnail_nigel_kennedy_1_copy5b15d5b65d.jpg

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης δεν σταματά να πειραματίζεται και έχει καταφέρει να ενώσει την κλασική με τη τζαζ, τη ροκ και τους παραδοσιακούς ήχους, έχοντας γράψει συνεργασίες με μύθους, όπως ο Paul McCartney ή ο Rob Plant, στις σημαντικότερες αίθουσες του πλανήτη.

Στη νέα του πρόταση, με την οποία περιοδεύει σε όλον τον κόσμο, ο Kennedy, θα ενώσει τον Bach με τον Gershwin, με τις πάντα έντονες παρεμβάσεις του, να αναδεικνύουν το πάθος και τη γοητεία των δύο καλλιτεχνών.

Nigel Kennedy Interview about Bach from C Music TV

Ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας των έργων του Kennedy, από κοινού με τον αυτοσχεδιασμό του και φυσικά το ταλέντο του, έχουν αποφέρει στον σημαντικό καλλιτέχνη, πολυάριθμες υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, καθώς και τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς στα Brit Awards το 2001 και πολλές άλλες διακρίσεις στα ίδια βραβεία.

BBC In Tune Sessions: Nigel Kennedy

Με αυτές τις αποσκευές, ο Kennedy αναμένεται να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό –όπως άλλωστε το συνηθίζει στις ζωντανές εμφανίσεις του– μια εκρηκτική καλοκαιρινή βραδιά κάτω από την Ακρόπολη την Τρίτη 17 Ιουλίου, γιορτάζοντας μια μεγάλη συνάντηση ανάμεσα στον Bach και τον Gershwin, ανάμεσα στην παράδοση και το μέλλον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο βιρτουόζος του βιολιού είναι έτοιμος για την πρόκληση. Άλλωστε είναι ο ίδιος που στο παρελθόν είχε δηλώσει: «Μου αρέσει μερικές φορές, να παρομοιάζω την μουσική με τον πρωταθλητισμό. Βλέπεις πως οι μεγάλοι αθλητές συνεχίζουν να πιέζουν τους εαυτούς του με στόχο την συνεχή βελτίωση. Ακόμα και όταν κατακτούν την κορυφή, δεν ικανοποιούνται ποτέ, αλλά αποζητούν περισσότερα. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν και σε μένα. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να έρθουν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος σκεπτόμενος το μέλλον».

INFO:

Που: Ηρώδειο

Πότε: Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ : VIP: 90€ | A' ΖΩΝΗ: 75€ | B' ΖΩΝΗ: 65€ | Γ' ΖΩΝΗ 55€ | Δ' ΖΩΝΗ: 45€ | ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 28€ | ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ: 22€

Προπώληση: 

greekfestival.gr - 210 3272 000
viva.gr - 211 800 5141

ΠΡΟΣΦΑΤΑ