Μουσικη

«Μισό λεπτό να ερωτευτώ» με τη φωνή του Γιάννη Μαθέ και τους στίχους του Μάνου Σαγκρή

Λίγο πριν τραγουδήσει στίχους 15 Ελλήνων ποιητών στον Φιλολογικό Όμιλο «Παρνασσός»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μισό λεπτό να ερωτευτώ | Γιάννης Μαθές, Μάνος Σαγκρής | official lyric video

Λίγες ώρες πριν την πρώτη παράστασή του στον «Φιλολογικό Όμιλο Παρνασσός», ο Γιάννης Μαθές συναντά τον Μάνο Σαγκρή και μαζί δημιουργούν το «Μισό λεπτό να ερωτευτώ», τρία χρόνια μετά την πρώτη τους, άκρως επιτυχημένη σύμπραξη. Στα τρία αυτά χρόνια ο Γιάννης Μαθές ωρίμασε καλλιτεχνικά, βρέθηκε στη σκηνή με τον Θάνο Μικρούτσικο, πραγματοποιώντας ένα από τα όνειρά του και πλέον είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

mathes-bw1_2.jpg

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και ο στιχουργός Μάνος Σαγκρής αποτελούν τη νέα δυάδα δημιουργών στο ελληνικό τραγούδι και το τραγούδι «Μισό λεπτό να ερωτευτώ» εμπεριέχεται στην πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με γενικό τίτλο «Ανήλικο», η οποία έχει ήδη αποσπάσει αρκετά θετικές κριτικές. Μουσικά συνδυάζει με απλότητα και πρωτοτυπία το blues με το λαϊκό χρώμα, αφού η τρομπέτα συναντάει το μπαγλαμά και η ρυθμικότητα, την εκφραστική φωνή του Γιάννη Μαθέ.

sagkris-2bw.jpg
Μάνος Σαγκρής

Η νέα αυτή δουλειά του Γιάννη Μαθέ έρχεται λίγο πριν τις εμφανίσεις του νεαρού καλλιτέχνη στον «Φιλολογικό Όμιλο Παρνασσός», όπου θα τραγουδήσει σε στίχους σημαντικών Ελλήνων ποιητών και τον Γιάννη Καφετζόπουλο στο πιάνο και αναμένεται να συγκινήσει τους παρευρισκόμενους.

Σαπφώ, Καρυωτάκης, Ελύτης, Γκάτσος, Ελευθερίου και Νικολακοπούλου, όλοι θα φωτιστούν στις 12 & 26 Μαΐου, μέσα από μια ακουστική συναυλία για φωνή και πιάνο. Παράλληλα, το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει και τους λαϊκούς ποιητές Παπαδόπουλο και Παπαγιαννοπούλου, ώστε τα σημαντικά ποιήματα να δώσουν τη σκυτάλη στην αμεσότητα των αγαπημένων λαϊκών τραγουδιών με την κατανυκτική ατμόσφαιρα να μετατρέπεται σε μια κανονική ελληνική γιορτή!

Info: Σάββατο, 12 & 26 Μαϊου, ώρα: 21.00, Φιλολογικός Όμιλος «Παρνασσός», Αίθουσα Κωστής Παλαμάς, Διάρκεια παράστασης: 105’ (με διάλειμμα), Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 9967562 & 698 2178813, Διοργάνωση: celestial

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ