Μουσικη

Kavinsky καλεί Αθήνα

Οι συναυλίες και τα πάρτι της εβδομάδας που κάνουν την πόλη ένα αληθινό dancehall

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
ΤΕΥΧΟΣ 655
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Europavox Athens: Kavinsky, Chinese Man + more! @Fuzz club, 20-21 April 2018

To Europavox Festival επιστρέφει με μεγάλα ονόματα και το Athens Voice Radio 102.5 θα είναι εκεί. Η ιδέα-γιορτή-πρότζεκτ που προωθεί την ευρωπαϊκή μουσική, έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα με ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες από την ευρωπαϊκή σκηνή και headliners δύο μεγάλα ονόματα από τη Γαλλία, μαζί με μερικά από τα πιο hot ονόματα της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής σκηνής. Υπάρχουν όμως κι άλλοι καλοί λόγοι να μην κάτσεις σπίτι…

ΠΕΜΠΤΗ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΚΙ ΕΞΩΤΙΚΑ
Η «Στιγμή» έφτασε. O Monsieur Minimal μαζί με την μπάντα του δίνει ραντεβού με τον Δάκη στο Tiki Bar Athens σε μια ρομαντική μουσική παράσταση. Παλιά και νέα ποπ τέσσερις erotica ανοιξιάτικες Πέμπτες που ξεκινούν από τις 19/4.

Monsieur Minimal - Η Στιγμή (feat Δάκης) (official video)[Mo.Mi.Records]

ΔΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ REMIX
Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα ξανά. O Nickodemus γυρνά περισσότερα από 20 χρόνια τη Γη παίζοντας στα clubs «μουσικές του κόσμου», έστησε τη δισκογραφική «Wonderwheel», ρεμιξάρει διδακτικά και στις 19/4 μαζί με του Stiko και Lucien Dubazz θα βρίσκεται πίσω από τα decks του six d.o.g.s.

Nickodemus Boiler Room New York DJ Set

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

FEDERICO ALBANESE ΣΤΑ ST. PAULS SESSIONS
O ταλαντούχος Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Federico Albanese κάνει την Αθήνα και τα St Paul’s Sessions σταθμό της φετινής του περιοδείας, στις 20/4, παρουσιάζοντας το τρίτο του άλμπουμ «By The Deep Sea».

Federico Albanese - Mauer Blues (Official Audio)

KAVINSKY ΚΑΛΕΙ ΑΘΗΝΑ
Nightcall! Ο μουσικός, DJ και παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής που τραβά κόλλημα με τα electropop ost ταινιών και σειρών των 80s θα βρίσκεται στις 20/4 στην Αθήνα, στο Fuzz Live Music Club, για ένα special set ως headliner της πρώτης βραδιάς του Europavox Festival. Μαζί του θα είναι οι Zamilska, NOËP και Olga Kouklaki στην πιο ηλεκτρονική Παρασκευή που περιμένει καιρό τώρα η πόλη. Με την υποστήριξη του Athens Voice Radio 102.5, συντονιστείτε και κερδίστε προσκλήσεις

Kavinsky - Odd Look


WARHAUS + TANGO WITH LIONS
Οι Warhaus εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 20/4 στο Gagarin 205 Music Space και όσοι δεν τους χάσουν θα δουν και θα ακούσουν τι εστί jazz dark pop ή γιατί τους περιγράφουν ως το «παιδί» του Nick Cave, του Tom Waits και του Leonard Cohen. Ο Maarten Devoldere και η Sylvie Kreush μετά το sold-out live τους στο Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις φέρνουν τους ανθρώπους ακόμα πιο κοντά. Μαζί τους οι Tango With Lions σε ακουστική εκδοχή. Με την υποστήριξη του Athens Voice Radio 102.5, συντονιστείτε και κερδίστε προσκλήσεις!

Warhaus - Love's A Stranger (Official Video)

ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Ταστιέρες που ανεβοκατεβαίνουν, συμφωνικές οκτάβες, σολαρίσματα. Η περιοδεία των Royal Hunt κάνει στάση στις 20/4 στην Ελλάδα και οι Δανοί progressive metallers, έξι χρόνια μετά την τελευταία φορά, θα βρίσκονται στο Κύτταρο Live Club με καλεσμένους τους Soul Cages και support τους New Past. Οι «σειρήνες» του D.C. Cooper θα αντηχήσουν δυνατά…

Royal Hunt - Fistful of Misery (Cast In Stone, 2018)

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΥΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΣΩΣΤΑ
Τα turntables, η μαγεία να κολλάς λέξεις με ήχους, η ενέργεια να σηκώνεις ψηλά τα χέρια των άλλων. Η trip hop γαλλική τριάδα των DJ Marseille Zé Mateo και High Ku μαζί με τον beatmaker SLY που ξεσηκώνει τα πλήθη με το hip-hop, funk, dub, reggae και jazz χαρμάνι της ως Chinese Man στη σκηνή του Fuzz Live Music Club ως headliners της δεύτερης βραδιάς του Europavox Festival. Scratch Bandits Crew, Ogris Debris και Haring στο line up-μαγνήτη για να μην σταματάμε να χορεύουμε. Στις 21/4, με την υποστήριξη του Athens Voice Radio 102.5, συντονιστείτε και κερδίστε προσκλήσεις εδώ!

Chinese Man - Step Back (Official Music Video)

ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
Βαριά ριφ, τριπάρισμένα σόλο, 70s χρονοταξίδι στον 21ο αιώνα. Οι Naxatras προκάλεσαν sold out το 2016 στην Αθήνα και επιστρέφουν δύο χρόνια μετά. Στις 21/4, η hard psychedelic rock μπάντα της Θεσσαλονίκης που έχει οργώσει την Ευρώπη και τα ομόηχα φεστιβάλ, συστήνοντας ζωντανά το πρόσφατο άλμπουμ «III», στο Gagarin 205. Το power trio των Supersoul ανοίγει το gig. Εσύ που λες πως το rοck πέθανε πού θα είσαι εκείνη τη νύχτα;

Nickodemus Boiler Room New York DJ Set

ΚΥΡΙΑΚΗ

PLASTIC FLOWERS ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ 
Το προσωπικό dream pop σχήμα του Γιώργου Σαμαρά με έντονη lo-fi αισθητική και πολύχρωμους ήχους θα παρουσιάσει υλικό από όλους τους προηγμένους δίσκους του μέσα από ένα μινιμαλιστικό set. Μαζί του ο Φίλιππος Ράσκοβιτς στα συνθεσάιζερ και κρουστά. Στις 22/4, με ελεύθερη είσοδο στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Plastic Flowers - So Long

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ
Μεταλακανικό πρωτοπάνκ, αυτοσαρκαζόμενος λυρισμός, στιχουργική αλητεία και τραγούδια φτιαγμένα με απλά υλικά. Ο Θέμος Σκανδάμης με την μπάντα του ζωντανά στις 22/4 στο six d.o.g.s για μια Κυριακή που μπορεί να αντλεί έμπνευση από τους Dead Kennedys και το Μάνο Χατζιδάκι ταυτόχρονα.

Θέμος Σκανδάμης | Τραγούδι του παρόντος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ