- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα Κίτρινα ποδήλατα γιορτάζουν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ «ΕΤΩΝ 16».
Το ντουέτο γιορτάζει την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «ΕΤΩΝ 16», αφιερωμένο στους σημερινούς στριμωγμένους πιτσιρικάδες, και ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία με πρώτο σταθμό την «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, με μια μεγάλη παρέα από δεκαπέντε μουσικούς φίλους για ένα μεγάλο ανοιχτό πάρτι. Μαζί τους στη σκηνή οι Γλυκερία, Νίκος Ζιώγαλας, Βασίλης Καζούλης, Μελίνα Κανά, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Μιτζέλος, Δέσποινα Ολυμπίου, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, Υπόγεια Ρεύματα και η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου. Δες τι είπαν στην Athens Voice λίγες μέρες πριν τη συναυλία τους.
Tι καινούργιο φέρνει το νέο άλμπουμ «Ετών 16»; Νέα τραγούδια, νέα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας, νέες σκέψεις για τους νέους ανθρώπους που σε ένα θολό και διαλυμένο τοπίο ετοιμάζονται να σηκώσουν πολλές «αμαρτίες» παλιότερων εποχών και γενεών στις πλάτες τους. Με ήχο εξελιγμένο, άλλοτε επιθετικό και εξωστρεφή κι άλλοτε πιο εσωτερικό και λυρικό, με λόγια που προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά την ψυχολογία μας σε μια καθημερινότητα που τα αυτονόητα έγιναν πολυτέλεια. Ιδιαίτερη αδυναμία και βαρύτητα στη σκέψη μας έχει η ικανότατη μα και φαινομενικά άτυχη γενιά των σημερινών 16άρηδων, εξού και ο τίτλος. Μηνύματα που ζητούν να βρουν έδαφος και σε όλους εμάς τους υπολοίπους, που θα πρέπει να στρέψουμε τις αποφάσεις και τις ενέργειές μας στη λογική του γενικού καλού και ειδικά στον κόσμο που θα παραδώσουμε σε αυτά τα παιδιά.
Τι λέτε στον κόσμο σας για την κρίση μέσα στο άλμπουμ αυτό; Προσπαθούμε να στηρίξουμε την ψυχολογία του στην προσπάθεια που κάνει σε μια δύσκολη πραγματικότητα. Αποφεύγουμε να είμαστε απλά περιγραφικοί σε κάτι που έτσι κι αλλιώς όλοι μας αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητά μας. Προσπαθούμε να δούμε μπροστά κι αυτό το αντιλαμβανόμαστε στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε ώστε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, να πάμε παρακάτω ξορκίζοντας σιγά-σιγά τη μιζέρια, δίνοντας καλύτερες προοπτικές στις γενιές που έρχονται με πρώτη αυτή των σημερινών 16άρηδων που ακολουθεί άμεσα.
Δεκαπέντε φίλοι σε μια συναυλία στην «Τεχνόπολις». Τι ετοιμάζετε; Μια μεγάλη γιορτή, ένα πάρτι με πολύ καλή και θετική ενέργεια, σε έναν υπέροχο χώρο. Γιορτάζουμε την κυκλοφορία του νέου μας άλμπουμ και ξεκινάμε και την καλοκαιρινή μας περιοδεία. Όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι και καλλιτέχνες θα βοηθήσουν στο να δυναμώσουν τα μηνύματα των τραγουδιών μας σε καιρούς που οι παρέες ενώνονται και συντονίζονται κάτω από την ίδια λογική, κάτω από τα ίδια συναισθήματα. Με όπλο τα τραγούδια και τα στιχάκια μπορούν να εμπνεύσουν, να καταφέρουν πολλά. Ελπίζουμε στο τέλος της συναυλίας να νιώσουμε όλοι καλύτερα από πριν.
Πού βολτάρουν τα Κίτρινα Ποδήλατα στην πόλη; Οι όποιες ελεύθερες ώρες μας περιλαμβάνουν βόλτες στη βραδινή Αθήνα, στο κέντρο που ειδικά τα βράδια είναι υπέροχη, αλλά κυρίως στην περιοχή μας το Περιστέρι, με φίλους που πια βλέπουμε λιγότερο και επιδιώκουμε την παρέα τους σε κάθε ευκαιρία.
Info: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων. Είσοδος €10, €12 ταμείο. Προπώληση: Public, viva.gr, ταμεία «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων. Στις 15 Ιουνίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Μια διαχρονική παρουσία στη μουσική ζωή της Ελλάδας
Ο Μπομπ Ντίλαν, οι ένοχες μουσικές απολαύσεις και η γοητεία των αντιφάσεων
Τελικά τι σημαίνει το «Bangaranga»;
Ο Ιταλός τροβαδούρος μιλάει στην ATHENS VOICE για το ρεμπέτικο, την Αθήνα, τον Όμηρο, τη μουσική και τη μνήμη της
Πώς ο Μικ Τζάγκερ τον έπεισε να παίξει
Το συγκρότημα‑φαινόμενο της K‑pop κατέκτησε ξανά το κορυφαίο βραβείο επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια δυναμική του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.