Μουσικη

SKG FEST: Γκρουπάρες και μουσικάρες από τη Θεσσαλονίκη στη σκηνή του Gagarin

Μια πρωτότυπη παρέλαση αγαπημένων ηρώων του βόρειου ήχου στις 9 και 10 Φεβρουαρίου

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kai-oberhauser-66770.jpg
photo © Kai Oberhäuser | Unsplash

Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι κάτι αλλιώτικο κυλάει στις φλέβες των ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη. Στο αίμα τους ρέει μουσική. Μια πόλη, μια θάλασσα, ένα groove. Ο αφρός του θεσσαλονικιώτικου ήχου καταφθάνει στις 9 και 10/2 στην Αθήνα, με πολλά γκάζια και πολλή δύναμη για λάιβ γεμάτα εκπλήξεις και ιδρώτα.

26219205_1029496573857265_7566236210332221868_n.jpg

Το SKG FEST είναι η ιστορία μιας μεγάλης παρέας και των σχέσεων που σφυρηλατήθηκαν μέσα από κοινές προσπάθειες στα προβάδικα και τα στούντιο ηχογραφήσεων του βορρά. Εκεί όπου τα ραντεβού για τζαμαρίσματα κλείνονται στο λεπτό και οι καλλιτέχνες οργανώνουν sessions αναμεταξύ τους παίζοντας παράλληλα σε πολλά διαφορετικά σχήματα, γεννιούνται οι πιο έντιμες φιλίες. Ήταν επόμενο κάποια στιγμή η πόλη προέλευσης του διαχρονικά καλύτερου ροκ που παράγει η χώρα, να οργανωθεί σε ένα κοινό ρόστερ με προορισμό την Αθήνα, ώστε να πάρει και η πρωτεύουσα μια καλή γεύση του ήχου που όσες φορές και αν τον ακούσουμε, δεν είναι ποτέ αρκετές.

Babis Papadopoulos live"Electric solo" @ Royal Alzheimer Hall Studio 1

Η ιδέα και η άτυπη καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ ανήκουν στον Γιώργο Χριστιανάκη, συνθέτη, μουσικό, παραγωγό και εμβληματική φυσιογνωμία της τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής επί και δεκαετίες. Ο ίδιος περιγράφει το κόνσεπτ ως εξής: «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα διήμερο όπου η Αθήνα να μπορεί να δει ένα όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό μέρος, σε ό,τι αφορά τις διάφορες τάσεις, της μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης. Αν πάει καλά, θα επαναληφθεί και του χρόνου και θα υπάρξει μια συνέχεια… Είναι κάτι που μπορεί να αναπτυχθεί και να κινηθεί – μέσα από αυτοδιαχείριση – από πόλη σε πόλη».

Γιάννης Αγγελάκας & Οι 100οC - Μόνο από τη λύπη σου - Official Audio Release

Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό, στο SKG FEST συμμετέχουν καλλιτέχνες οι οποίοι ενεργοποιούνται από τη δεκαετία του 1980 και εξακολουθούν να δημιουργούν στην εμπροσθογραμμή της μουσικής πρωτοπορίας, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και ο Ντίνος Σαδίκης. Ενώ παράλληλα υπάρχουν και νεότερα ονόματα, οι Underwater Chess, οι M.A.T.E., οι Alien Mustangs, οι Psychedelic Trips to Death και οι Johnny Carbonaras, με την πληθώρα των πειραματικών, ψυχεδελικών ηλεκτρονικών ή ροκ εν ρολ αναφορών τους. Η εναλλαγή ύφους και διαθέσεων υπόσχεται ήχους που δεν μοιάζουν με τίποτα και ένα φεστιβάλ γεμάτο καινοτομία. Το SKG FEST ανεβάζει τη συναυλιακή θερμοκρασία του weekend με τρόπο μαγικό. Rave on, Θεσσαλονίκη, all night long!

THE FEET PART THREE.divx

SKG FEST
9 & 10 Φεβρουαρίου
Gagarin205

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου
Underwater Chess
Μ.Α.Τ.Ε.
Alien Mustangs
Γιάννης Αγγελάκας & 100°C

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
Μπάμπης Παπαδόπουλος (electric solo)
Psychedelic trips to death
Johnny Carbonaras
Ντίνος Σαδίκης

Προπώληση για κάθε ημέρα: 10€. 
Η τιμή στην είσοδο θα διαμορφωθεί στα 12€ 
Προπώληση διημέρου 16€
Με την υποστήριξη του The Residents Bar
Facebook event page: SKG FEST

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ