Μουσικη

λπ: Μια ταινία για την Λένα Πλάτωνος

Crowdfunding καμπάνια για την ολοκλήρωση ενός ντοκιμαντέρ για την πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vimeo-lambda pi | crowdfunding campaign video
Το «λπ» είναι ένα ντοκιμαντέρ για την Λένα Πλάτωνος, που θεωρείται μία από τις πιο ιδιαίτερες μουσικούς της Ελλάδας και μία από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο, χάρη στους τρεις δίσκους (Μάσκες Ηλίου, Γκάλοπ, Λεπιδόπτερα) που κυκλοφόρησε την δεκαετία του ’80. 
 
22730174_1649826371722678_153358.jpg
 
Η crowdfunding καμπάνια για την ολοκλήρωσή του ξεκίνησε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στην πλατφόρμα του Indiegogo.
 
Ο σκηνοθέτης Χρήστος Πέτρου μίλησε σε όλους εκείνους που συνεργάστηκαν μαζί της για την δημιουργία αυτών των πρωτοποριακών δίσκων και στους νεότερους καλλιτέχνες, Έλληνες και μη, που εμπνέονται από την δουλειά της, ενώ η ίδια η Λένα Πλάτωνος μοιράζεται τις δικές της αναμνήσεις από την εποχή εκείνη με τον δικό της, μοναδικό τρόπο.
 
Για να ολοκληρωθεί το «λπ», η εταιρία παραγωγής Heretic οργανώνει crowdfunding καμπάνια στο Indiegogo, αναζητώντας πόρους που θα καλύψουν το post-production της ταινίας, καθώς και μουσικά δικαιώματα του ντοκιμαντέρ. 
 
Η δουλειά της Λένας Πλάτωνος, μιας σημαντικής φιγούρας της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής με ριζοσπαστικές δουλειές που αποδείχθηκαν μπροστά από την εποχή τους, ακούγεται πλέον ολοένα περισσότερο διεθνώς χάρη στην επανακυκλοφορία των δίσκων της και τα remix στα τραγούδια της. Με τη βοήθεια συνεργατών, φίλων και σημερινών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η ταινία επιστρέφει στην εποχή που δημιουργήθηκαν αυτοί οι επαναστατικοί δίσκοι.
 
Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ελλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.
 
…Θυμάμαι πολύ καθαρά την πρώτη φορά που άκουσα μουσική της Λένας Πλάτωνος. Από εκείνη τη στιγμή, αρρώστησα/αγάπησα τη μουσική της Λένας που με συντρόφεψε σ’ ολόκληρη την εφηβεία μου και μ’ επηρέασε βαθιά. Ήταν τότε ένας λόγος που με έκανε περήφανο, αφού άκουγα κυρίως ξένη μουσική,  και είχα πλέον μια αναφορά ελληνική... 
Χρήστος Πέτρου, σκηνοθέτης
Η crowdfunding καμπάνια θα τρέξει από τις 22 Νοεμβρίου ως τις 20 Δεκεμβρίου 2017 στην πλατφόρμα του Indiegogo. Οι πόροι θα διατεθούν στην εξασφάλιση μέρους των μουσικών δικαιωμάτων και την ολοκλήρωση του post-production της ταινίας. Οι υποστηρικτές της καμπάνιας θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να γίνουν μέρος του σύμπαντος του «λπ». Ανάλογα με το ποσό της συνεισφοράς, θα λάβουν αντίτυπα των επανεκδόσεων των δίσκων της Λένας Πλάτωνος από την περίφημη δισκογραφική εταιρία Dark Entries Records υπογεγραμμένα από την ίδια την Λένα Πλάτωνος, το soundtrack της ταινίας που περιλαμβάνει νέα remixes που έγιναν αποκλειστικά για την ταινία από τους Natureboy Flako, Coti K, Old Green Bros, Felizol και Larry Gus, συλλεκτικά t-shirts της ταινίας, προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και testing copies των επανεκδόσεων (βινύλιο), επίσης υπογραμμένα από την ίδια. Οι υποστηρικτές θα έχουν την δυνατότητα να δουν την ταινία σε streaming (μετά από έναν περίπου μήνα), ενώ θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν ακόμα και credit executive παραγωγού στην ταινία. 
 
 
Η  crowdfunding καμπάνια του «λπ» θα ολοκληρωθεί δύο μέρες μετά την προβολή της ταινίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.  Μετά την προβολή του «λπ», στην σκηνή της Στέγης θα ανέβει η ίδια η Λένα Πλάτωνος στο πιάνο σε μια σύμπραξη με τον σπουδαίο Philip Jeck. Ενός turntablist από το Λίβερπουλ που χρησιμοποιεί βινύλια τα οποία λουπάρει και «κακοποιεί» ζωντανά πάνω σε χαλασμένα πικάπ. Στο live της Στέγης, η ιδέα είναι να παίξει χρησιμοποιώντας τα τρία βινύλια που είναι το θέμα της ταινίας «λπ» (Μάσκες Ηλίου, Γκάλοπ, Λεπιδόπτερα) σε μια συνομιλία με τον ήχο της Λένας που θα παίζει στο πιάνο. Τη βραδιά θα κλείσει ο mastermind της Dark Entries, Josh Cheon με dj set.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook  και στη σελίδα της καμπάνιας στο Indiegogo.
lena_platonos_3.jpeg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ